Nya lopp

För 3 år sedan sprang jag Göteborgsvarvet och lovade mig själv att aldrig betala för en sådan upplevelse igen (ärligt talat var det Anna som betalade och jag sprang i hennes namn då hon inte kunde). Det var fruktansvärt, inte nog med att det var trångt, stökigt, varmt och allmänt obehagligt, Jag var framför allt inte i form för det och tillbringade dygnet efter loppet väldigt illamående.
För 2 år sedan sprang jag finalloppet i Skatås (18km), och hade en positiv upplevelse av det. Det var faktiskt kul, det fanns natur och titta på och det varierande underlaget gjorde det hela lite spännande. att ha Hank Williams 3 i lurarna och klafsa fram i en lerig uppförsbacke var kul.
Igår sprang jag mitt tredje terränglopp för i år. I Juni var det Salomon Trail Tour i Delsjön (21km), Det var riktigt jobbigt på slutet men jag hade en fin tur. För två veckor sedan sprang jag Salomon Trail Tour Kåsjön (21km) och det var ännu roligare, kändes inte lika jobbigt. Och igår var det Risveden terräng (18km) som var riktigt trevligt.
Jag tror att utvecklingen i mitt omdöme inte bara har med banorna att göra utan att jag kommer i bättre form. Det är inga topptider jag springer på, gårdagens 18km (egentligen 17,7km) sprang jag på 1:44 och jag kände att jag skulle kunnat pressa mig mycket mer. Men jag är egentligen inte intresserad av att springa snabbare, däremot längre. Så nu håller en plan på att växa fram som jag kommer presentera när jag anmält mig och lagt upp min träning.
Andra anledningar till att jag inte vill pressa mig mer är att jag vill ha en positiv upplevelse, ta lite kort, se mig omkring och framför allt inte få smärtsamma magkramper efteråt. Det verkar som att nyckeln till att slippa magkramperna är att inte skumpa när jag springer, dricka ordentligt medan jag springer, inta kolhydrater medan jag springer (gel eller godis) och äta rejält direkt efter loppet (godis och kött, ett par öl skadar inte heller ;-)).
Anyhow, förra veckan anmälde jag mig till Göteborgsvarvet via jobbet... Kanske är det kul om man är tränad för det... Och jag behöver fler funktionströjor (ingick i priset).
Äh, det blir kul!
Litet collage från gårdagens lopp i Risveden.