29 levda år

Har inte skrivit på två dagar nu för det har blivit sena kvällar.

I tisdags var vi i Utbytrakterna igen och klättrade. Jag ledde "Gunnars skräck" för första gången, den var svårare än väntat, och sedan så ledde jag "Skivblocket".
Anna tog sig upp för en annan svår led som jag tror var "gladiator" eller "Caligula", anledningen till att jag säger svår är för att det var knappt jag klarade den när jag skulle rensa efter henne.
Sist blev det Anns som tog sig upp för "Kanten" på topprep, helt klart ett framtidsprojekt att leda sig upp för. Christoffer och Karl har lyckats nu efter ett tags träning så det går nog att få lite tips av dem.
Den första bilden visar Anna som firar sig ner från "kanten"










Bilden till vänster föreställer Karl och Martin som "luftklättrar" "kanten" efter att Chris har kämpat sig upp....
Igår så hade jag min 29:de födelsedag och den flöt på fint, den började med att jag fick U2 biljetter till fredagens konsert av Anna och att jag sedan jobbade en kort dag på jobbet för att sedan göra ytterligare lite tid framför datorn hemma. Jag fick en hel del gratulationer från olika håll vilket var kul, infrormationsamhället erbjuder ju en del nya lösningar så det kom via sms, telefon, facebook och mail. Mycket kul, tack allihop!
Sedan bjöd Anna på en fin middag nere på Dinner22 som vi inte besökt förut. Det var en riktig höjdarrestaurang. Jag fick inte till några bra bilder så jag länkar över till Annas blogg där. Mycket fin matporr.
Idag så har det bara jobbats än så länge, hoppas på lite fiske i Långvattnet ikväll om vädret tillåter, vi får se...


Bloody monday

Satan vad segt det är vissa mornar!

Men det är måndag igen som väl alla märkt. Helgen var bra, började med Harry potter tillsammans med Anna 1.0 och 2.0, Åsa och Anders. Den var bra gjord men jag var inte beredd på att det skulle vara en "tonårsfilm" som till viss del saknade det mörker som vuxit fram i de tidigare HP filmerna. Tydligen ingen överaskning för de som läst böckerna men det har inte jag gjort. Men den var bra, inget annat sagt, jag hade bara väntat mig den lite annorlunda.
Efter bion blev det eftersnack med öl i baren på Avalon hotell, trevligt.

Lördagen var en liten promenad på stan med sikte på en ring till mig. Jag hade dessutom hoppats på att köpa på mig del 8 åtta av seriealbumet "Preacher" men det var slut så jag fick va utan. Sedan bara lugnt och skönt hemma med mat, dricka, Anna, TV och tvätta.

Söndag var vi ute och klättrade i helt OK väder. Jag fick revanch på "spagaten" som jag var tvungen att avbryta till följd av regnoväder sist. Den var rätt tuff att leda och jag var rätt slut efteråt. Men innan det hade vi ledat hela "babianen" och efter det tog Anna och topprepade "Till susanne" (som jag fortfarande inte klarat).

Som sagt, mycket bra helg...

Lite klätter bilder:




Anna lägger topprep på "till Susanne"
Och bugar sedan inför de mäktiga skorna (är det tänkt att det ska föreställa)

(Ja, jag märker också att horisonten är sne på de flesta av mina bilder, har varit för lat att redigera men ska bättra mig...)

tyst hav, högljöd kust

Hmm hur stavas högljödd? nej jag slår inte upp det...

Ingen fisk.
Jag och anders var ute vid Saltholmen som jag hört ska vara bra och dessutom minns som fint. Men idag var det inte på sin bästa sida. Vinden låg på från oljeraffenaderiet, havet var täckt av en färgrann oljehinna, kustbevakningen och räddningstjänsten verkade testa motorerna fullt ut och en polishelikopter åkte fram och tillbaka.
Kanske hade det hänt något, kanske är det så varje dag?

Och inte känningen av en fisk.
Vid ett tillfälle börjar Anders spö rycka men när han vevar in är det bara två krabbor som råkar gilla räkor.

Med boken "tyst hav" i färskt minne känns det ganska deprimerande. Det är inte bara för att man är lite orutinerad fiskare... det finns faktiskt väldigt lite fisk nu för tiden.
Men förr eller senare vänder turen, jag har ju haft några turer med bra fiske så det kanske är dags för en period av dåligt fiske nu, hoppas inte...

lite bilder:



Utsikt mot Hisingen





Anders vevar in








Blött i Gbg idag

Bild tagen under Göta älv bron vid lunch idag. Hoppas fortfarande att
det ska avta till kvällen så att det blir trevligt fiske

Våta väggar i Utby


Upp till färdiglagad frukost och sedan till gymet. Och jag var ändå på kobbet klockan åtta. Gött!
Varit uppehåll hela dagen så jag Anna och Chris chansade på att sticka ut på lite klättring vid halv sju på kvällen. SMHI visade inget regn efter 18...
Jag hade ledat mig halvägs upp på leden "spagaten" då Chris ropar:

-Nu blir det regn!

Och det blev det, jag lyckas pilla in en stadig säkring innan stenen blir blöt och hal och regnet gör det omöjligt att titta uppåt. Anna fick fira ner mig medan Chris lade ett topprep som Anna kunde använda för att rensa mina kilar. lite intetsägande bild på kilar och en blöt vägg, man ser Annas hjälm i höger hörn

Så kan det gå.

Men eftersom vi var hemma tidigt så hann jag lägga in bilderna från Prag på hemsidan (klicka på ordet hemsida...)

Imorgon blir det fiske...

nya ambitioner


Nu så ska det försökas igen med lite bloggande!
Min ambition är att läga det på en kort men tät nivå lite som en dagbok, som ni också kan läsa och kommentera på, om någon tittar in vill säga...
Det är väl upp till mig...