En vecka mera

Whooooops!
Där stack en vecka iväg utan att jag skrev något. Vet inte riktigt varför men jag vet hur:
Vi kom hem från resan, jag slängde in allt mitt i arbetsrummet, slappade av i soffan, hade en busy sunday, och resten av veckan var tillbaka på jobbet och eftersom jag Nr1 inte hade lust att städa i arbetsrummet och Nr2 börjar styra upp min träning, så blev det inget skrivet för det var för stökigt i arbetsrummet för att vara där...
Så först resumé och sedan back on track.

Tönsberg var grymt kul.
Farfar hade bokat in oss på flott hotellrum med utsikt mot hans lägenhet och vi var framme vid Åtta på kvällen. Exakt den tid jag meddelat honom (mycket nöjd med mig själv). Vi promenerade över till Farfar och Unni där en mkt god soppa väntade och vi satt och pratade fram till ett, då jag och Anna blev för trötta och behövde sova.
Men dagen efter så gick först en tur i Tönsberg med Farfar och besökte bland annat slottsfjellet med över tusen år gamla bevis på försvarsverk.
Vidare åkte vi ut till Farfars barndomsmarkeroch gick ut i skog blandad av bokskog, granskog, och blandskog. I skogen fanns ett försvarsvärn med 1000åriga anor och ett ställe som tyskarna haft som stenbrott under 2:a världkriget för att bygga pansarspärrar.
Avslutningsvis hade Unni lagat Norges nationalrätt "Fårikål" vilket faktiskt är lamm i kål ( norrmännen har blandat ihop får och lamm). Mycket gott!
Sedan åkte vi de sissta tre och en halv timmarna hem.

Farfar och Anna på Slottsfjellet

Nu i veckan har det bara varit jobb och träning. Två MMA pass som jag joggat till och från (3km enkel väg) samt ett badmintonpass med min kollega Mats och ett squashpass med Niklas H. Och vips var det lördag!
En rolig överraskning var att jag fick en bröllopspresent av mina kollegor på avdelningen. Passande nog var det ett primuskök för utomhusaktivitet, vältimat då jag insåg på bröllopsresan att mitt gamla (10år) triangakök sjöng på sista versen. Aluminiumet är väldigt bucklat efter alla turer. Men nu har jag ett nytt!

det var la sammanfattat allt... jag återkommer med mer när jag slängt upp en bildalbum på hemsidan med hela resan. Och snart kommer bröllopsbilderna (med riktigt kul partybilder). Släng en titt på Annas blogg emellanåt, den är lite mer filosofisk och har ett ganska stort utrymme för inlägg om åsikter och funderingar.
Skål på er!

ny björnchans

Då var vi tillbaka i Dalarna och idag tänker jag stå vid björnparken klockan tio så att jag kan få se någon dj...a björn innan vi åker till Tönsbeg och Farfar i eftermiddag.
Fick också balanserat ut onsdagens fantastiska trerätters måltid (se bilder på Annas blogg) och utmärkta viner igår kväll. Det blev bykrogens kebabpizza och två stora stark till det.
Det är bra med kontraster...

Lite bilder

Har tankat över bilder från kamerorna nu och valt ut några här, Anna valde först så några av de bästa bilderna finns på hennes blog, addressen finns även till höger om texten.
Men jag plockade ut några som komplettering nedan. Detta är alltså bilder tagna på vägen från Hudiksvall och upp till Borgafjäll samt de senaste två dagarna här, ingen kronologisk ordning:
Bild från igår kväll, det är väderomslag på gång
Anna i svampskogen i förrgår, mängder av kantareller
Noooooo! don't do it!
Lördag morning In da Hudik...
Anna ovanför Slipsikälven i måndags

Till fjälls

Efter ett kul bröllop på höga kusten med tillhörande fest, bastu
och bad i ångermanälven så har vi nu korsat landet och tagit in på
hotell och spa borgarfjället. Bilden är utsikten från rummet.
Nu blir det fiske, vandring och svampplockning i några dagar här.
Bara ha semester och vila upp lite.

Näsviken

Igår stannade vi till och hälsade på Mats och Laila, goda vänner till min familj, i Mora. det var trevligt att se dem och deras boende.
Sedan åkte vi vidare mot björnparken i Orsa. Jag ska erkänna att jag såg fram emot det väldigt mycket.
Men den tiden jag hade kollat upp stämde inte med den tiden de angav. Någonstans hae det blivit fel. Och hur mycket jag än hatar att erkänna det så var det nog jag som tittat fel. De var inte så tydliga i när insläppet stängde, beroende på var man tittar så är det allt mellan 13:00 och 14:30. men ingenstans var det 16:00 som jag kollat. Det som gällde var 13:30. Klockan var 14:20.
Inga björnar för mig. Mycket besviken.
Men vi åkte vidare, fika vid en vacker sjö och fortsatte mot Hudiksvall. Anna spårade upp ett skönt Bed and Breakfast i Näsviken, 15 km från Hudik. Böle gård heter det och är helt inrett i sekelskiftesstil (1800-1900).
Mycket mysigt och sovit gott.
nedan en bild från vår promenad i Näsviken, ett ställe jag aldrig skulle planerat att åka till men som var kul att se. De hade en mycket intressant naturstig.

Dalarna nästa

Efter en bra frukost bar det av igen, trodde vi.
Jag hade glömt en laddare i tändaruttaget och batteriet var
stendött. Men de på gården hade startkablar. Så nu bär det av mot
dalmasar och björnar.

Hit the road

Nu så är vi på väg!
Vi tog det extra lugnt under förmiddagen men till eftermiddagen
verkade svärmormors kyckling buljong (rosso) gjort effekt och vi
bestämde oss för att åka iväg, med sikte på bergsslagen.
Vi är framme lite sent eftersom iPhone gpsen var lite förvirrad ett
tag. Men nu så är vi inne på Bergslagsgården nära Hällefors och
därifrån fortsätter vi imorgon efter lite silvergruvsightseeing.
Bilden är från vår kvällsmacka vid Göta kanal i gullspång

Semester

Lugnet har infunnit sig. Det känns att det har varit en hel del anspänning de senaste månaderna och även ett behov av semester, gemensam sådan. Visst var Svalbard en semester men knappast en avkopplande sådan (eller nåja, sista veckan var avkopplande, men inte gemensam med Anna).
Vi skulle egentligen gett oss av norrut för en och en halv timme sedan men flera faktorer gör att det får bli i morgon istället. Anna låter lite krasslig och idag är första dagen efter bröllopet som hon får vila sig. Hon hade långt möte på jobbet i måndags och spenderade hela dagen igår med att äntligen ta sitt MC-kort.
Bättre att packa i lugn och ro och se till att klätterutrustning, campingutrustning, fiskegrejor, kostym och övriga saker är i ordning så att vi lämnar allt snyggt.
Men i morgon klockan nio bär det av mot höga kusten, med Orsa björnpark och Siljanringen som eventuella delmål om inte något annat ännu mer spännande dyker upp på vägen.

Herr Fabers första dag

En och en halv timme efter sista inlägget gick jag och Anna hand i hand fram mot altaret med en skönt distad elgitarr som marschmusik.
Och Satan vad jag var nervös. Någonstans i mitt inre började jag förstå att det var det här som alla de senaste dagarna/veckorna/månaderna/året varit på väg mot. Men huvudsakligen så var det en väldigt stark scenskräck som dominerade. Och så var det ända fram till prästens predikan, en predikan han gjorde väldigt bra.
Men när jag väl satt ringen på Annas finger, så var jag bara lycklig. Och så fortsatte det, som Anna uttryckte känslan så bra, jag var hög från det tillfället och framåt.
Allt var bra, gäster var glada, maten var god, vinet gott, fantastiska tal och jätteroliga lekar, och festen bara fortsatte i samma anda tyckte jag.
Jag kan faktiskt inte komma på någon dag i mitt liv som varit roligare, och jag har haft många roliga dagar. Det låter lite klyschigt men den känslan har jag.
Allting var som det skulle vara, en dag att minnas. Och som Prästen, Håkan, sa: något att komma ihåg de dagar då allt inte känns lika bra.
Skulle kunna babbla på länge om detta men det räcker nog här.
Jag är djupt tacksam till alla som deltog och även de som deltog i tanken. Extra tacksam till Toastmadame Ewa och master Anders som gjorde ett hästjobb med att planera och hålla ihop allt. Men detta är inget tacktal bara mina sammanfattade tankar. Det kommer bilder och filmsnuttar framöver...
Dags att se vad jag ska laga för mat till min fru...

Och förresten, jag ska försöka se till att hålla bloggen uppdaterad nu under dagarna när jag och Anna ger oss ut smekmånad del1.

Snart...

Sitter i bilen och väntar på att anna ska bli klar hos frisören, 1
och en halv timme till vid gifter oss. Lite rastlös... Det är
därför jag skriver...
Ska bli kul

Med vänliga hälsningar
Mikael Edland