oktober på riktigt

Nu har det varit riktigt höstväder i tre dagar, och jag tycker det är ganska efterlängtat. Har varit skönt att bara ta det lugnt och läsa bok och kolla på film.
Har visserligen varit ute en sväng i lördags och skaffat kängor, lågskor och converse är inte riktigt gjorda för vädret, Dr martens funkar bra däremot.
Behöver montera på en stänkskärm på cykeln också... blir lite obehagligt annars.
Haft It-strul under dagen, så det blev en lång arbetsdag, sitter och skriver lite medans datorn tuggar. Ser inte ut att bli någon träning idag, varken escrima, mma eller klättring. Hinner jag hem innan åtta ska jag nog ut och springa åtminstone.
Men det är åtminstone kul problem att brottas med så det känns inte så trist att sitta ensam kvar på kontoret.
Kul också att se lite diskusion om det förra inlägget. Finns mycket att fundera på och lära sig. Och energifrågan är komplicerad, det kommer oftast till att vår konsumptionsnivå helt enkelt är för hög för att vi ska kunna tillgodose den på ett ansvarigt sätt. Men det finns ju bättre och sämre alternativ. Frågan är bara vad som är vad emellanåt.

jobbig moral

Läste precis i Miljöaktuellt att Hans-Olof Hedström på bergstaten gjort uttalanden om Uranbrytning. Läs artikeln här.
Jag tror nog att alla håller med om det är omoraliskt att importera Uran från Afrika, Australien och Kanada när vi har stora fyndigheter själva. Framför allt då dessa områden har mycket sämre miljölagstiftning än Sverige. (sägs det i Sverige).
Nuvarande lösning är väl att alla tycker det är hemskt och fel men om ingen börjar initiera ett underlag för hållbar uranbrytning så händer det inget. Och då fortsätter vi att importera...

Misstänker en förändring där snart, kommer bli intressanta diskussioner mellan miljörörelse, statliga verk och privata aktörer.

Nu är det nog dags för lite simpsons, undrar vad Mr Burns hittar på. Hans ståndpunkt kan man i alla fall.

äntligen måndag!

Det har varit en så bra helg att jag mötte den nya veckan med glädje (en halvtimme efter att jag gått ur sängen).
Bara slappat, shoppat ett par jeans och lite protein, tog en fika med Mor på flygplatsen innan hon återvände till Bryssel och inget annat har jag gjort.

Jo läst en del också. Läser "skriet från kärnfamiljen" om manliga och kvinnliga roller i familjer, varför tycks jämlikheten försvinna när barnen kommer? Det är väl dags att fundera på sådana frågor nu.
Jag och Anna har mycket sådana diskussioner nu och det är en intressant aspekt att lägga till i all annan litteratur som finns om graviditeten, familjeliv och barnuppfostran. Tycker det är rätt intressant och försöker väl se det ur en mer maskulin synvinkel. Vad har inte fäder och barn missat till följd av de fördomar och förväntningar omgivningen och de själva har på könsrollerna.

Har det för övrigt bra på jobbet men skippade MMA träningen idag till förmån för att skaffa nytt bankkort och pass, laga mat och låta näsan vila sig från blödande. Imorgon bitti blir gymande.

Mikey Four-eyes

Upptäckte när jag fick mina glasögon att jag inte såg så bra innan. Misstänker att det har varit en av de bidragande orsakerna till att jag varit så trött på sistone. För jag är det inte längre. Jag ser ju inte så dåligt utan glasögon, mest när det är mörkt och på avstånd, men även framför datorn. Så det var rätt skönt att att skaffa dessa:



Inte så mycket nytt annars, gick upp och gymade med Anna och Josefin kvart i sju imorse och jobbade fram till halv sju.

Sedan bara slappat. Så gött asså...

Imorgon blir det helg igen...

blod igen

Det är så förbannat tröttsamt. Jag hann inte mer än värma upp och börja brottas så började blodet sippra ur näsan. Inga slag eller träffar mot näsan, det bara började rinna. Jag stoppade flödet och fortsatte träningen, efter två minuter började det igen och denna gång ville det inte stannas. Det var bara att ge upp passet. Skulle jag vänta till blodet stannat skulle jag behöva värma upp igen. Och genom att avbryta övningar så stör jag ju bara träningen i allmänhet.

Men jag blir så förbannat trött på det.

Fast när jag kom hem stod maten på bordet, mycket trevligt och mycket gott. Kvällen är räddad!

Ska till gymet i morgon bitti. Se ifall blodkärlen vill hålla ihop då.

manyana...

en liten rapport

Jag sa efter helgen, inte när efter helgen...
Det var riktigt fint uppe vid stugan, lördagen hade fint väder och vi grillade och fiskade från soluppgången till en bra bit in på eftermiddagen.
Vid fyra snåret dök ytterligare tre kompisar upp och det blev svampplockning med påföljande kantarellmackor till kvällsmat.
Det var helt annat väder på söndagen men det blev fisk då också, på tidig morgon men den kalla blöta skogen var inte lika trevlig.
Jag var bra trött när jag kom hem på söndagen.
Måndag: Jobba och MMAträning
Tisdag: Gymet med Anna och Josefin, jobbet, badminton med tre kollegor... Och sedan en date med min fru. Det blev restaurang och bio i VIP salong. "Flickan som Lekte med elden"
Det var riktigt trevligt!

Idag är det sovmorgon och sedan blir det jobb och MMA träning, Ska försöka blockera näsan bättre så det inte blir lika blodigt som i måndags när jag inte skyddade mig ordentligt medan vi övade "ground and pound"-lösningar. Kan bli lite stressande när man ligger på rygg och någon sitter ovanpå och försöker slå en i huvudet. Men det är roligt att vara den som sitter och slår. Men det gäller hela tiden att vara på hugget.

Ja om tre timmar har halva arbetsveckan gått, jipii! fast är det så kul att tiden bara drar iväg så fort?
Till helgen skall jag i alla fall sätta mig och redigera färdigt Svalbardklippen, denna helgens fiskefilmande och så ska vi fixa till bröllopskorten så de kan bli tillgängliga.
Det är i alla fall planerna.

Ont i kroppen och Gäddhäng

Inte skrivit så mycket som ni märkt. Och har lite bråttom nu. Så det blir kort:

Ont i kroppen, för det var en grymt bra spelning med Raised Fist igår på trädgårn.

Om en halvtimme drar jag och Anders ut till stugan i Dalsland för att fiska gädda i helgen.

Jag har hämtat ut mina glasögon och en ny värld har öppnat sig. Det som om jag skulle ha tvättat fönstren...

Blir en bättre rapport med bilder efter helgen.