under the weather

den roligaste leksaken...

På torsdagen så gjorde vi ett nytt besök på stadsmuseet men Simon ville bara krypa i trappan, leksaker var inte så roligt. På kvällen gick jag , far och bror på bio och såg Thor. Överaskande bra, kanske på grund av att jag inte hade några höga förväntningar, med bra "go" i filmen och snygg nationalromantisk high-tech design på superhjältarna/gudarna
hotfullt men dramatiskt väder
 På fredagen tog vi det lugnt först och åkte sedan till Annas föraäldrar som skulle barnvakta henne medan jag och Anna gick på "Pirates of the caribbean 4". Återigen en trevlig överaskning i film och det fungerade jättebra med barnvaktandet. Simon har mycket roligare där än hemma och sov jättebra med.
Lördagen blev lugn för mig med dator och fotobehandling på dagen och jobb på kvällen.
reker, du vet såna man eter

räka
 Det tunga vädret fortsatte in på söndagen men det blev en utflykt till sjöfartsmuseet trots att vädret börjar tynga humöret på oss alla. Museum var kul och Anna har många fler bra bilder därifrån.
Jag har dåligt samvete för att jag inte uppvaktat på mors dag som jag borde, min mamma har inte ens fått ett grattis sms (förlåt för det, du är bäst) och min fru fick nöja sig med en museumbiljett, kaffe och en kanelbulle och en pizza... (och allt detta hade hon nog fått ändå) så förlåt till Anna med, du är också bäst.
När det var fars dag fick jag däremot fina grejer av Sim, tur att hon är mer omtänksam än mig.
Simone blickar tillbaka

peppar peppar...

... Glömde ta i trä igår, när Anna kommenterade på hur skönt det är att Sim sover så bra på nätterna nu för tiden. Simone sov inte så bra mellan elva och tre inatt, ingen aning om vad som var fel, hon verkade inte ha ont och var inte ledsen. Men jag sover inte heller bra alla nätter så det kan ju ha varit vad som helst. Lite typiskt bara...
Idag tänkte jag att vi skulle ner och leka lite på universeum igen, men det hade tydligen resten av Göteborg tänkt med så det blev en tur till lekplatsen och sedan sova och leka hemma istället.
leka med sand

Föryngring i Näckrosdammen

Ute på MTB för första gången på ett år, jag var hur feg som helst. Anders var lite tuffare så han fick cykla först, hoppas jag vågar lite mer när vanan kommer tillbaka, om den kommer tillbaka...

Utsikt från Änggårdsbergen

förra veckan

Lek vid näckrosdammen 
En tur på älven efter en AW med gamla "berg och mark" avdelningen

Simone och Emil på en lekplats i Floda

Sim leker med boll i gräset

På loppmarknad på Heden

andra ronden...

... Gick också den till sjukdom. På måndagen åkte jag, Simone och min kollega Mats ut till abborresjön och fiskade, very Nice men ingen fisk. Det är jag rätt van vid.
Simone leker vid vattnet
 På tisdagen så började vi med en fika med kompis Kalle, sedan blev det Naturhistoriska museet:
Sim i Valens mage
 Efter naturhistoriska gick vi och handlade och tog oss sedan en lekstund inne på universeum. När jag kom hem var jag mycket trött och blev väldigt snuvig men tog det för kvällssnuva och började packa för onsdagens resa till Kirkenes. PÅ onsdagen vaknade jag så sjuk att jag kände att jag inte orkade åka till Kirkenes och tvingades ställa in en resa jag sett fram länge emot. Beslutet var rätt då jag varit i horisontalläge fram till lördagen och största delen av den dagen med. På sönadgen gick vi och röstade om, sedan behövde jag vila igen men det blir sakta bättre. Nu gäller det bara att inte ta ut sig i förtid så att allt börjar om igen...
Anna på väg att rösta

den sjuka cirkeln...

...börjar med att jag blir förkyld och sedan Simone och sist Anna, med en stegrande grad av symtom. Men nu är det i sitt slutskede. Men en del trevligt har blivit gjort ändå i form av museumbesök, promenader och lekplatser.
Träd med massor av blommor

Sim på stadsmuseet

lek tillsammans med Emil

WTF!

Jag blödde förkylningsnäsblod till och från hela dagen igår, Sims förkylning tilltog under natten och hon kunde inte sova (Anna tröstade medan jag snörvlade) och så vaknar man till detta:




Location:Göteborg

dagar och nätter i Dalsland

I onsdags så åkte jag och Simone upp till stugan i Dalsland för att tillbringa de soliga dagarna med min familj. Det var ett mycket bra beslut och vi hade mycket trevligt. En bonus var att jag och Sim fick klara oss utan Anna för första gången sedan Sim föddes. Jag ska erkänna att jag var rätt orolig och inställd på argt skrikande nätter och lite sömn eftersom Simone ammat på nätterna fram till nu. Men icke! jag sov visserligen dåligt men det var på grund av förkylning och inte skrik. Nu har Simone inte ammat på fyra nätter trots att vi kom hem i fredags. Det känns bra.
På Valborg så hade Chris arrangerat en liten Hanami i botaniska, dvs picnic under körsbärsträden. Grymt nice. Söndag har jag fått för mig själv hemma medan Anna är hos sina föräldrar med Simone. Och jag uppskattar det, jag älskar både Anna och Simone men ibland är det skönt att få vara för sig själv ett tag. (börjar dock se fram emot att de kommer hem nu...)
Uppförsbacke med Edländare

Tittut!

Tidig morgon över Granan

Lite senare morgon över en tjärn

Hanami