Vecka 2

Det svischande ljudet av deadlines, det gäller bloggen med, har ju inte gått så bra med min ambition att det skulle finnas något nytt varje måndag här.
Men men, sikta mot månen och bestig himmelsberget kan man väl säga.
Sims magproblem verkar vara borta för denna gång, vi bytte det mot snuva för hennes del och halsont för min del. Men det var en bra vecka, inget särskilt som jag kan sätta fingret på men det känns ovanligt stabilt.
Att lämna och hämta på dagis börjar bli bättre, efter en första vecka av motstånd mot att gå till dagis.. Det är väldigt kul att hämta en Simone som kommer och kastar sig över mig med en kram och säger:
- min pappa!
Simone börjar också somna bättre på kvällarna igen, peppar, peppar, en halvtimme tycker jag är lagom läggtid, även om det gärna får gå snabbare. En halvtimme känns OK. Vi har däremot haft lite jobbiga nätter men även det har lugnat sig mot slutet av veckan, framför allt början på denna har varit bra nätter. Något enstaka " titta mumin"
utrop i sömnen på natten, annars lugnt.
Jag har lämnat in min kamera på service tillsammans med mitt 18-200mm objektiv. Kameran vill jag ha i toppskick men objektivet var faktiskt skadat. Vet inte vad som hänt med det däremot. Det blir lite färre bilder av den anledningen.



Krokodiljägaren



Operan



Lekplatsen



Lunchtid utanför jobbet

Vecka 1


Veckan började med att jag var ledig med Sim på måndagen, hon verkade vara i god form igen efter all sjuka och ögoninfektion och vi var hos familjen Marek i fiskebäck. Det var jättekul och det är fantastiskt kul att se flickorna där leka med Simone.
Men första dagen på dagis så ringde de på eftermiddagen och bad mig hämta henne...
Och ja, hon var väl inte helt i form, även om den var bättre än under veckan innan. Så jag vabbade på istället och låter arbetsåret ta sin start tisdag vecka 2 istället. Men vi har haft det bra hemma även om jag börjar bli lite trött på det sjuka.
Jag skaffade en iPad på tisdagen, huvudsakligen finansierad av julklappspengar, tack allihopa, mycket nöjd.
Fick också sprungit delsjön runt med obligatorisk våffla på fredagen.
Kom också iväg och hade en bra kväll hos Jörgen på egen hand på lördagen och en trevlig eftermiddag med familjen hos Anna och T igår.



En bild från den första januari


Gunga i fiskebäck


Leka igloo hos Mareks


Våffla efter jogg


Pannkaka med sylt, jag börjar bli rätt bra på pannkaka


Lite lek på mio

Se om det kan bli en frisk vecka nästa vecka...

muminmånad

Jag har tydligen inte gjort något inlägg alls i December. Har knappt varit vid datorn eller på internet utanför jobbet. Har inte haft lust eller motivation till det. Känns lite tråkigt med tanke på att detta är en blogg jag haft för avsikt att uppdatera regelbundet. men snarare har varit rätt oregelbunden med, ibland två inlägg per dag, ibland inget på en vecka. Min tanke är ju trots allt att det skall fungera lite som en dagbok för mig med och som ett ställe där de som är intresserade kan titta in ibland. Men visst tröttnar man när man ser att det inte finns något nytt?
Så nu blir det lite ändring. jag tänkte försöka ha liten veckorapport med relevanta bilder på måndagar, det borde jag kunna klara. Vad gäller foton av lite mer konstnärlig art kommer det förpassas till ett annat forum, jag återkommer om det och även med en länk till mina favoritbilder från november och december. Nytt utseende och nya ambitioner från nästa vecka alltså. Här följer en liten resumee som innehåller lite av vad som försigått under december 2011. Men långt ifrån allt.
började månaden med en tälttur tillsammans med kollega Rikard och två av hans vänner (Anders på bilden). Storm och regn och mycket kul.

fina vyer även i regn

på leriga stigar

Rikards stora grillpinne

Öppna hyggen

och i kuperad terräng

kort därefter följde ännu en storm in över Göteborg

Luciatåg på dagis

Farfar på besök flera gånger i december

Julafton hos mormor och morfar. Jättefint och våra husgudar, muminfamiljen, fick stort utrymme i julklapparna till Simones glädje.

Årets tomte som var mycket glad trots två kräkningar

En sjuktrött Simone med ögoninflammation tar sig en slurk varm choklad framför mumin i morgonfotöljen uppe i Dalsland

Stugmys med Mats och Laila på besök
Som sagt, långt ifrån allt och det har hänt mycket, Simone pratar på för fullt och vi har roliga lekar, jag byter kontor på jobbet och börjar springa igen, Vi har hat beök av moster och kusin och varit på konsert, med mera med mera. Men det blir bara tjatigt att ta allting nu och jag har säkert redan glömt hälften redan ändå eftersom jag inte skrivit ner det.