en sväng i Bergslagen

I lördags for vi på en långhelgsroadtripp upp till mina vänner Micke och Lena, till deras hem i Hedemora. Det blev grillning, fiske, gruvbesök, springturer, god mat och en hel del cruising. Riktigt lyckat, men kort tid och långa sträckor. Vi försökte i alla fall göra resan till en del av målet. Åtminstone på hemvägen (efter att Anna påmint mig om fördelen med att ha bil).
Egentligen var det tänkt att stoppet hos Micke skulle vara ett etappmål på väg mot en vecka i fjällen. Men allteftersom veckan närmade sig dök fler och fler saker upp som gnagde veckan i baken och till slut blev jag tvungen att bekänna att mängden tid vi skulle haft, inte stod i relation till den ekonomiska utgiften att åka så långt norrut. Men detta var i alla fall en fin sväng och en liten minisemester. På kartan syns dag1 i blått, dag 2 orange, dag 3 i rött och dag 4 i lila.


View vänernrunt+dalarna in a larger map

 Dag 1
Framme i Bengtsbo

Micke

Simone fick vara med och plocka middag

Fiske, grilla marshmallows och leka med Lena
Dag 2
Falu koppargruva. Sim var inte riktigt i toppform så vi valde att låta Anna och Sim stanna ovan jord.
Dag 3
Jag valde att gå upp vid 5 på morgonen då Micke och Lena sagt att det var vacker dimma då. När jag gick upp var de redan på jobbet men jag kände mig tidigt uppe.
Gryning

havre

närbilder
Sedan bar det av mot stugan med stopp i Silverberga, Tyfors, Långban och Säffle (se karta)
I Tyfors har en holländare öppnat ett riktigt fint Bead and Breakfast med restaurang
Dag 4
Efter gårdagens bilder var jag lockad att se om ljuset var lika fint i Dalsland på morgonen, och det var det.
Utsikt från stenbrottet

Spindlars nät i morgondagg

mera fiskefilm

Har satt ihop lite mer av materialet från fiskeresan jag och Roger gjorde i maj i år.

Bröllopsfotografen

Som jag tidigare nämnt var jag ombedd att fota mina vänner Saga och Mathias bröllop innan jag for till Spanien. Det var en fråga jag blev mycket glad över och efter att ha varnat dem för att jag inte gjort detta tidigare så var det bestämt. Jag har visserligen fotat på bröllop förut men inte haft ansvaret för själva Bröllopsfotona.
Det var med viss nervositet och efter rätt mycket googlande på andra bröllopsfoton för inspiration jag åkte till Lysekil för att delta i firandet samt fota det.
Vigseln skedde i deras trädgård och sedan kidnappade jag dem för lite separata fotomöjligheter. Och jag kan konstatera att jag är en bättre porträttfotograf än tillfällesfotograf, är åtminstone bekvämare i rollen. Kameran gick varmt men jag kände ofta att jag stod på fel ställen eller komponerade dem inte helt till belåtenhet. Det är en viss trygghet i det läget att andra också fotar. Kanske fick någon av gästerna bilden som dokumenterade deras händelse perfekt (även om det var mitt ansvar) däremot känner jag mig mycket bekväm med att mina fotoobjekt får stå modell och jag får instruera hur jag vill ha det. Det tycker jag är jättekul.
Det var en bra tillställning och jag hoppas jag tog några bilder som gör den rättvisa. Särskillt i Saga och Mathias ögon.

offren förbereder
detaljer
klassisk pose
en annan klassiker
lite mer sentimentalt
landskapsbild
Lite mer kreativt tänk
Nu börjar det bli riktigt roligt
Och min absoluta favorit. Mathias tog initiativet till att inte bara Saga skulle vara i luften.
Och sist och minst. Bilden jag känner jag missade. Fångade tillfället men ack! att jag klippte Mathias huvud grämer mig något kopiöst!

varmt varmare

Efter en varm men rolig bröllopsfestivitet i Lysekil den 2:e Augusti (foton kommer i eget inlägg) så satte jag mig på planet till Malaga för att möta upp familjen i där. Och om Sverige var varmt så var det inget mot Malaga. jag hade glömt bort hur riktig värme kändes och släppte snabbt tankarna på att vandra lite i de Andalusiska bergen. Åtminstone med en 3-åring.
Sol och bad-semester är sällan det jag fantiserar om. Det är kul att bada men att göra det en hel vecka känns lite långtråkigt. kan funka om man är utarbetad och/eller har ett behov och möjlighet att göra så lite som möjligt. Men så är inte fallet för mig. Det fanns dock relativt mycket att göra ändå. Fina vita bergsbyar, stora grottor och en tur till Gibraltar gjorde resan riktigt bra. Tillsammans med morgonjogg på sandstränder och lek och plask i hav och pool och god mat på trevliga restauranger så var det mycket bra. många små kalla öl till skadade ju inte heller.
Vi bodde i Puerto Banus nära Marbella, som är någon form av jetset ställe med massa sportbilar, dyra klockor och lyxjachter som skulle kunna lösa vissa nationers statsskulder. Jag är inte så road av sådant men känner nu att jag borde fotat det mer eftersom det är en sådan väsentlig del av atmosfären där. Angående att fota så var detta en lite speciell situation då min X10:a (kompakten) är på reparation och systemkameran helt enkelt var för stor att plocka med sig när jag inte skulle fota dedicerat. Så bilderna är tagna med mobilen (samsung S4) och GoPron. Anna hade visserligen sin kamera med men jag känner mig inte så bekväm med andras kameror.
Simone är fortfarande riktigt lätt och rolig att resa med, både till fots, bil och flyg. Att ha en Ipad hjälper förståss... Hon gjorde dessutom stora framsteg i att leka i vatten.
Enda smolket är väl att bagaget fortfarande inte har anlänt till följd av strejk på flygplatserna i Spanien.
Direkt efter ankomst körde vi till Frigiliana

Grotta i Nerja, världens största kända stalaktit/stalaktitpelare

Simone och Sammi i poolen

Europas enda vilda apor finns i Gibraltar. Och de är helvilda! försökte sno Sims gossedjur ur händerna på henne

The rock, Gibraltar

St Michaels grotta, Gibraltar

Morgonjogg

Utsikt från Ewa och Sammis vänners boende där vi åt middag en kväll

Strandsim

malaga är mycket fint, vi besökte picassomuseum och fantastisk god glass!

Ewa med sommrig drink

Bergen bör besökas på höst eller vår. mycket lockande...
På väg upp för Andalusiens högsta vägpass. en svindlande upplevelse

Vit bergsby.

inte bara människor dras till lyxjachterna 

Madonna i byn Zahara de la Sierra

Jotunheim 2013 trailer

Har nu lyckats knåpa ihop en liten trailer för filmen jag håller på med från vår vandring i Jotunheim:
Idag skall jag fira och fotografera mina vänner Ninni och Mathias bröllop och imorgon bitti bär det av till familjen i Marbella.