Från inre till yttre värme

Sedan det senaste inlägget har jag farit från gruvans värme i norr till sommarens värme i Göteborg. Är väl något ovan att sova i denna värme ännu och allt ståhej som var inne i stan till föld av något musikprogram på TV var rätt störande. Men sådant får man tydligen ta när man bor i stan. annars är det skönt att vara hemma igen.

Alltid frestad att skriva ljuset i tunneln, men det blir rätt tjatigt

Kirkenesfolket var i storstan, kul att ses

Drottning Ronja och hennes solglasögonprydda tjänare

var på modernistisk konstutställning

Besök på Universeum

Det roligaste på Universeum denna gång...

Simone och Oliver hos familjen Hedin

Bolly Roger...


bildbomb-från små barn till fårskallar

Vad har jag matat in sedan sist, ganska mycket, systemkameran tillbaka och kreativiteten vaknar. Det är ett helvete att radera bilder för många känns kul, antingen bra eller bra kul minnen. Jag försöker begränsa mig till att bara spara bra kul minnen. Men Annas snilleblixt med lammsafari fyllde adderade helt klort en volym bilder till biblioteket. Nu är jag i Kiruna igen, och mellan irrande i gångarna på mer än 1000meters ljup och karterande av sprickor, geologi, ras och andra strukturer så försöker jag vara lite kreativ med kameran. Bäst är det när jag lyckas knyta ihop allt. Men det är inte lätt att göra bra bilder av sprickor, berg och strukturer. Låt oss kalla det en utmaning.
Sim, gaffel, fisk...

Grunge

denna bild får mig att le...

Bä, bä, vita lamm

tractor dog

sheep and pearced

det nya landskapet

Anna tänker: lammsafari, lammsafari... Sim säger: gräs, någon?

Simone slöt upp med kompisar och alla började fiska: -En napp! en Napp!

Gårdshäng

Full fart med en bukett med blommor... till mig!

Anna ton bilden före katastrofen, jag tog bilden efter...

Springs gate

Varenda maskin nere i gruvan ser ut som något djur.

i gruvligt mörker...

kameratömning

Har haft lite problem med mitt mobila bloggande, något om full storage. Ska väl lösa det fram igenom. Men tömde kameran på bilder från veckan idag. Tro det eller ej, men idag fick jag tillbaka min systemkamera också, äntligen.
Väntar på mat

Färg och trä

sunkigt men vårigt

The upward spiral, till jobbet

Cappucino

Tatuerat träd

Konsten och verkligheten

Palmhuset

uppe!

den andres bröd...

Sarekbilder

Ny dator och äntligen kan jag hugga in på mina foton från Sarek, och framöver filmen också. Här är två smakprov. Fler finns i mitt galleri


Spontan Lördag

På morgonen föreslog Simone att vi skulle gå till "fisken och apan", det lät bra så vi gick till Universeum hela familjen. Idag fotade jag kanske annat än det man egentligen kommer dit för...

Sim har blivit mycket förtjust i att laga mat nere på Universeums barnavdelning

Carolina hörde av sig och bjöd in oss, på vägen dit tittade vi på de som låg i täten på Göteborgsvarvet, på bilden är den första kvinnan.

Spontaniteten fortsatte och ett glas vin satt inte fel i den vårsol som plötsligt dök upp, En mycket god Oppigården IPA hop tog jag. Följt av en god middag.

Sim och Alice interagerar mer och mer ett trots att Sim är duppelt så gammal. Mycket kul att se och ger också oss föräldrar mer möjlighet att umgås. 

Utforskade en ny lekplats med ny rutchkana

Tittut tata!

17gubbar åka bil!

Blöt dag, åkte till och med buss från dagis med Sim idag för att undkomma vätan.
Vi var på Ica maxi på kvällen, precis när vi ska åka kommer jag på att jag glömt kassar.
Anna utbrister:
-17gubbar!
Simone utbrister:
17gubbar åka bil!
Jag kan bara instämma...

tight(s) i Slottskogen

Har varit mycket i Slottsskogen och Botaniska på sistone och nu var vi där igen. Denna gång för att heja på Anna och picknicka med hennes kollegor. Och det var mycket folk!
Trots rätt sen kväll, kyla, hotande moln (och det där dunkandet och högtalarpratet som är en del av alla större lopp) Så var Sim på bra humör och vi hade kul. Anna gjorde bra ifrån sig dessutom. 
Väntan i fållan, lyckades inte få syn på Anna här

Viktigt med vätska efter träning

Vi såg ett rutinerat picknickgäng

trädgårdsfest?

moment 22 i Slottskogen

I detta samband menar jag faktiskt bara att min bror hade ett "moment" under dygnet idag då han fyllde 22år. Och vi gratulerade honom i Slottskogen idag, tillsammans med vår mor och far.
Det var mycket trevligt men blåste kallt, riktigt kallt. Simone var på fullt action-humör, och jag måste erkänna att jag blir stolt när hon glatt studsar vidare i en studsmatta med en fyraåring trots en del stötningar som måste ha känts. Och att hon också lekte vidare på den stora lekplatsen trots ett fall som slog luften ur henne och gjorde henne mycket ledsen så var det inget tal om att sluta med den leken, "måste upp åka kana!" utbrast hon mellan tårarna. 
födlsedagsbarnet

leka med farmor

I valens mage "måste upp åka kana!"