Studiedag

Shit! vad man lägger av sig. Simone har haft studiedag och jag har flexat bort några timmar för att vara hemma med henne och jag är tröttare nu än vad jag var förra måndagen då jag gått upp klockan fyra, flugit till sthlm och jobbat 12 timmar i fält. Och då har det varit en lätt och rolig dag, enda motgången var att att pizzerian under oss bestämde sig att Sims sovtid på dagen var ett bra lägga att ta bort en vägg och sätta in ett fönster. Inte möjligt att sova alltså. Packade omgående ner Sim i den stora vagnen och tog en promenad istället. Hon var mycket nöjd med lite good ol' rulledirull istället för tråkiga Zzzzzzz. Sim somnade på 15 minuter och jag satte mig på en parkbänk och läste en rapport som jag borde läst för en vecka sedan.
Sedan så blev det Universeum med Anna. återigen en mycket glad Sim när mamma dyker upp bakom en pöl med störar.
Så en bra dag med lite trötthet (kanske inte ens bör nämna att jag och Sim sov till klockan åtta i morse).


Nachos med grädde och sylt...
Imse vimse
Undrar för övrigt varför inte jag kan vara en inkarnation av Martin Timell. Granner, kollegor och vänner bygger, renoverar, snickrar och odlar grejor på löpande band. Jag snubblar på mina egna mungipor när Anna pratar om att hänga upp en tavla. Jag vill också vara en handyman som fixar och får ordning på hela hemmet med en glad min. Men jag verkar inte vara den typen... 

sent igen

Det här med att blogga är mycket som att fotografera. För att det ska få det där lilla extra så måste man komma över att det kan vara obekvämt och bara göra det när tillfälle ges. När det gäller foto så är det ju de tillfällen då man helst ligger lågt eller åtminstone hellre tryggt och säkert utsatt och obekväm med kamera och när det gäller bloggande att strunta i att man är trött och ta sig tio minuter en kvart till att skriva. Det har jag inte gjort nu och det som kändes som att det skulle bli bra att skriva då var färskvara, och blir bara korta opersonliga recaps nu.
Veckan började i alla fall med att att jag och Stefan halv åtta på måndag morgon svängde in med en svart suv med tonade rutor på K-rauta i Bromma och köpte två spadar och svarta sopsäckar...
Sedan var det två långa men roliga dagar med fältarbete och efter det tre dagar på kontoret med lite allt möjligt jobb inklusive behandling av fältdatat. Helgen hade alla förutsättningar att vara bra och bra har den varit men en liten hinna av trötthet och retlighet har tagit bort det där extra som förra helgen hade. Även om lördagsfrukost ute är grymt.
Bilder:
Skogsfynd

Grävde gropar i skogen som vi undersökte

Tidig morgon i fält

Höstplöjning

Sim funderar över ett fat med bullar, som var prydnad

Sim erbjuder Anna en pall på Rhöska
 

fånga hösten

Carlandersparken

Tagit tillvara helgen rejält känns det som. Men på ett avkopplat sätt. Ätit frukost ute, strosat på stan, shoppat lite av varje, sprungit delsjön runt och storhandlat. Och nu är den slut, men det känns inte som om vi har kört slut oss med att göra mycket, känns som om vi roat oss och vilat ut. Nu börjar nästa vecka snart och den startar med att jag ska hinna med 06:05 flyget till sthlm i morgon bitti.

Mangosmothie som second breakfast 
Sim wants you! (with cow back-up.)

Mamma! Eta!

My precious (gåva från charkusteristen i saluhallen och mycket god

Varm choklad när man har sprungit 8km är bra

Och våffla!


Typiskt

När jag för en gångs skull bestämmer mig för att lämna kameran hemma så får jag en sådan här möjlighet:


Tur att jag har kamera i mobilen åtminstone. Men det kunde blivit så mycket bättre...

sleepy

Sömn är något som varit i centrum för oss länge nu (drygt ett och ett halvt år) och framförallt för Anna. Men sådan mamma sådan dotter som videon nedan visar. Inte för att jag är "Mr Shiny" på morgonen, snarare Johnny från "The Shining" men nu är det inte mig vi pratar om...

Och på tal om att vara som mamma, Sim försöker verkligen:

Almost back on track

Efter magsjukan är jag nu själv kvar i eftersviterna men bättrar mig, mest en besvärlig huvudvärk kvar som kommer och går. En viktig lärdom från denna period är att verkligen försöka att inte ha allvarliga "diskussioner" när båda parter är trötta och har huvudvärk, blir inte så konstruktivt. Och verkligen sett fördelar med att ha familj nära som kan hjälpa till med Sim när sådant här händer. Är övertygad om att den vilopausen vi fick där påskyndade tillfrisknad avsevärt. Och nu har jag äntligen kollat över mina bilder från helgen och visar upp några favoriter.
Sim tycker det är kul med släktingar

Mor och systrar på höstpromenad

Sim tar hand om farbror och farskusin

Ljushuvud

visar farfar "Plampa"

intressant

i centrum

gammelmormor

kall och dimmig morgon

Kusinhäng
Söthet i en liten ask, mötte mig när jag hämtade på dagis idag

The good, the bad and the ugly

The good: Jättekul släktfest i Dalsland. Fint väder, glada människor, god mat och bra stämmning.
The Bad: Simone kräktes ett par timmar efter senaste inlägget, sov oroligt natten efter och hade ont i utväxande tänder natten mellan lördag och söndag.
The ugly: Anna började må riktigt dåligt igår kväll, magen, 24 timmar senare var det min tur och nu mår jag dåligt. Tur att det finns morföräldrar som kan rädda Sim från utslagna föräldrar.
Sim i svampskogen

First vab

Ja då har man vabbat för första gången. Måndagen var lite seg då Sim verkade blivit bättre men hade ett litet bakslag på eftermiddagen, samtidigt gick min egen feber upp men jag kände inte av så mycket andra symtom och tack och lov ingen snuva. Idag har varit grym däremot, ingen sjukdom men tumregeln om feberfri dag gäller så det var som att vara pappaledig igen! Glad Simone, och fint väder gjorde dagen mycket bra. 
Funderar lite på om jag inte ibland skulle ta ut min 20% tjänstledighet i heldagar någon gång  i månaden så att jag får fler sådana här dagar.
Inser också vad snabbt jag glömmer och vad snabbt jag vänjer mig. En dag hemma är uppenbarligen inte lika tröttande som en dag på förskolan för Sim. Det har tagit en till två timmar att söva henne varje kväll mot normala 10-15 min efter dagis. Hon har inte varit ledsen, bara otrött och sjungit för full hals och dansat i sängen. Grymt frustrerande när jag planerat att göra massa saker innnan jag sover. Men det var så det ofta var innan dagis, alternativt så la vi henne först frammåt nio-tio. 

By the way, Simones mest avancerade ord hittills är "klätterapa" (klittiråpa) vilket hon säger när hon klättrar upp i sin stol. Hon binder också ihop ord och kallar bland annat sig själv för "stora bebis" (stoa bibis)
Nedan är ett gäng bilder, de två första är tagna med min systemkamera D300S men resten är tagna med en kamera (Sony cyber-shot dsc-hx5) jag kommer använda en del i fältarbete för att den tar GPS-taggade bilder med riktning man fotat i. Vilket är mycket smidigt after ett fältbesök. Så jag tänkte bekanta mig med kameran under veckan. Ör inte helt belåten med att inte kunna fota i RAW-filformat men det är inte hela världen, lämnar desto mer oredigerat och dokumentärt.
Måndag förmiddag

Klätterapa

Fiskar!

Massa fiskar

Grönt slemmigt

Space baby

Kryp!

grädde och sylt med pannkakor som tillbehör

Vi har ritat mycket dessa dagar

ännu en vecka

Hade tänkt blogga upp en lite film i onsdags men det gick inget vidare, det såg inte alls ut som jag hade tänkt mig när jag laddat upp det så jag tog bort det. lite bilder blir det dock och så kommer det lite fler klipp när jag få styr på det.
Avdelningsmöte i sthlm, utsikt från fönstret

Avdelningsaktivitet på vaxholms kastell. mycket kul

Fältbesök för nedgrävning av kraftkabel, Stefan sonderar

Micke och Stefan studerar resultatet

Har kanske sin charm men blir nog ganska bra med en del nedgrävt med

Fika med Carolina, Roger och Alice. Alice har växt till sig fint och verkar vara en glad hulligan

Vår lilla Gulligan har blivit förkyld men håller igång rätt fint ändå, var lite febersänkt ett tag och rätt snuvig, det blir till att vabba imorgon