Friskt för tillfället

Jag litar inte på min mage, skulle vilja byta ut den mot en med garanti och full service. men idag har den varit fullt fungerande och jag och Sim har haft en jättebra dag, till skillnad mot de dagar som gått sedan förra inlägget. Eller det har ju varit kul att ha Anna hemma och vara hela familjen i fyra dagar men jag skulle vilja vara hela pappa också. Vi har fått se lite filmer däremot och det gillar jag, Inception var något av det bästa jag sett på mycket länge och Eat, pray, love var en trevlig feelgood film. Idag var vi på Universeum med Robert och hans söner, kul för Sim och mig. 
nu foton:
Glad nybadad Sim

En rocka vinkar till Simone på universeum

genius at work
FOTo

magont och tandgnissel

5-minuters metoden gick i stöpet, dels för att det inte verkar vara något som funkar för Simone då hon inte alls reagerade "by the book" och dels för att hon fick magbesvär mot helgen. Så nu skiter vi i metoder och kurer och slappnar av. Vill hon absolut inte sova i spjälsängen så, fine, hon får sova med oss. Det finns lösningar på allt. I och med att spjälsängen numera dessutom är lägenhetens mest hatade möbel (av Simone) så sover vi dagslurar i sängen eller på promenad. Det funkar bra för mig att ligga och läsa (eller sova) när hon tar sina lurar.  
dagslur i sängen, rätt mysigt trots allt

Nu verkar Simones magproblem vara på väg bort och aptiten börjar återkomma, tyvär så har de övergått på mig så jag är sängliggande när det går och gör så lite som möjligt.

Simone mumsar i sig en efterättspåse, det är mycket roligt att äta direkt ur påsen

En annan faktor som nog också spelar in nu är att tand nummer 5 och 6 är på väg fram i överkäken och verkar klia mycket mer än de tidigare. det gör också att hon har börjat gnissla tänder igen, mycket obehagligt ljud.

Sim kliar på tand nummer 5 med skeden

Hoppas nu att jag vaknar frisk i morgon så att alla helgplaner går vägen och att Anna kan jobba och tjäna pengar åt oss...

februari helg

Anna gör sig redo för jobb på sin födelsedag 
födelsedagsmiddag på Bombay palace

ikeabesök på lördag

isklättring i Munkedal på söndag, bilder kommer på galleriet framöver

nya upplevelser

Den största issuen för småbarnsföräldrar tycks generellt sett vara sömnen, och vi är inget undantag, det är bara att kolla på etiketterna till höger för att se att det tar upp mycket av mina tankar. Så nu har vi kört igång med 5-min metoden efter att kvällarna blivit jobbigare och jobbigare, och än så långe verkar det arta sig, det går åt rätt håll och Sim både sover och är glad (när hon inte ska sova).
Hon har också fått äta både Currykyckling och Vildsvinsköttbullar.

Happy Sim

Våra ankvänner

Utsikt från masthuggskyrkan

Nybadad Simone med Pappa mig
Sim avslutar sin Curryckling med en majskrok och visar tänder

Efter en skeptisk introduktion så har Sim fattat tycke för Vildsvin med

personal dresser

Nyvaken Simone hjälper mamma att välja armband att ha på jobbet

Dannemora friluft

Har heft en grymt bra helg i Dannemora hos Micke och Lena. Gott sällskap, god mat, massa roligheter ute och faktiskt... Jag sköt ett djur också! Jakten var lite av ursäkten för hela utflykten och jag har inte skjutit något sedan jag sköt en hare med Micke i Karlsborg för massa år sedan. Fokus var Vildsvin och Rådjur denna gång, men det blev en ny hare...
Men det är roligt det med. Visst har jag saknat Simone och Anna också men är mycket glad att jag kom ut på denna roliga utflykt. Har laddat batterierna ordentligt nu.
Nedan är ett urval av bilder, fler bilder finns i mitt Galleri
Krossverk

Övningsskytte

Mickes nya leksak

Dags för Skandinavisk renpita, görgött

Stolt jägare i månljus


Vaktkatten

Snö och tåg

På väg till Dannemora för att jaga men det har ju snöat och jag åker tåg...

Pappadagar, the good life

Igår var jag och Simone ute i 5 timmar, promenerade, träffade Anders och åt lunch på Dubbliners (guldstjärna till dem för lugn lunchmiljö, god mat, god öl, och mycket bebisvänlighet från personal) På kvällen kom Annas mamma som barnvakt när jag, Anna, Anna 2.0 och Jörgen gick och lyssnade till Fredrik Strängs föredrag. Som var bra. Anna fick gå lite tidigare för att ta hand om trött sovvägrande bebis och jag gick och tog en öl (Stort minus på goodwill-kontot där)

Krogbebis
 Idag har Magnus och Emil varit på besök, tyckte vi var kul!

Glada bebisar

Hon är van att posera...

Och en promenad i det värsta skitvädret på länge, denna bilden på blöt människa visar bara början...

funny hair day

från det här...

...till det här. jag är mycket nöjd


Och för övrigt så håller "kampen om vem som bestämmer läggdags" på att trappas upp. I slutändan kommer det bli jag och Anna som vinner men hur tuff kampen blir återstår att se. Simone är en envis flicka. 

in da house

Efter en rätt så intensiv helg så blev det en lugn hemmadag idag, det tråkiga vädret inspirerade ytterligare till det. Sim tyckte det var en bra idé med, det enda som inte inte var kul var att sova och äta.

To be or not to be... tennisproffs eller clown

Vi tar den här och den här och den här eller den här

Helg i exil

Titeln får det att låta värre än det var, men nu var det Anna som var sjuk i helgen så jag och Simone tillbringade dagarna hos Annas föräldrar och vi kom bara hem för att sova. Det var riktigt trevligt även om det var väldigt synd att Anna var sjuk då vi hade planerat biobesök bland annat. Annas föräldrar fick hoppa in som barnvakter lite då och då när jag gav mig ut på fototur, biobiljettinlösning och springtur i Skatås, det var skönt med lite avlastning. Anna är frisk nu.

Blött i Rudalen

Frusen lek i Fiskebäck

Där det höga vattenståndet, vinden och isen gav en arktisk känsla

Mycket lek med morföräldrarna

Jag och Beata tog en promenad med barnstolsträning, Sim somnade i vad som inte såg ut som den bekvämaste ställning men det skall nog gå att fixa till med lite remdragningar. Bärstolen skall ju komma till användning på våran semestervecka på La Gomera i Mars

Baby -queen

Jag vet att jag inte har tränat Sim socialt så mycket med andra bebisar, men dagens utflykt med Magnus ocg Emil till glädjebublan visar att jag kanske borde börja göra det. Simone hade verkligen kul med alla leksaker och bebisar även om hon kanske var lite dominant alternativt ouppfostrad, då hon tog för sig av det hon ville ha framför allt när någon annan hade det. Och hon fick det utan gnäll, men hon gav å andra sidan alltid något med så hon var väldigt snäll och det var aldrig gnäll. Jag tyckte det var jättekul!
Having fun
A sea of babies

en bra dag

Med en sådan här mysig varelse blir det en bra start på dagen

Och dagen fortsatte bra, avslutade den med att se "the Tourist" på bio med far. Filmen var väl sådär men det är kul att gå på bio

Lite off

Efter en natt där Sim vaknar innan midnatt och dessutom kräks två gånger så var jag lite off idag. Sim var visserligen på gott humör, till och med när hon kräktes i natt, men reagerar självklart på att pappa är lite tråkigare än vanligt. Men vad fan, Måndag och tisdag var helt fantastiska dagar och det har inte varit någon dålig dag idag heller. Utöver att mina kvällsplaner går i stöpet hela tiden, igår skulle jag ut och spricka 8 km med Johan E, men han fick jobba över (ekonomer och månadsskiften...suck), och idag skulle jag förverkat lite pizza och öl med Jörgen men han fick öroninflammation. Nu hoppas jag bara på att Far inte hittar på något dumt, för vi har en helkväll inbokad imorgon...
Nu till det viktiga:

Curtain call?
Min favoritsträcka i stan

Rätning i ledet!


Har slappat till bloggandet rejält de senaste två veckorna, jag har skrivit mindre när det känts som om det inte funnist så mycket att säga eller när det funnits så mycket att säga att jag inte orkat skriva. Vilket innebär att jag glömt av min grundtanke med denna blogg: minst 1 bild varje dag! Den behöver inte vara bra eller rolig eller betydelsefull, den ska bara vara ett utsnitt av en dag för mig (och Simone).
Så från och med idag är det back to the roots här, om det så bara är ett inskick med min mobil så är det klart bättre än inget.
Förra veckan var jag kräksjuk, kanske bra att jag inte visade bilder på just det, jag var symtomfri på onsdag kväll men var rejält sliten ända fram till söndag morgon då jag kom ut på isklättring igen, det var mycket uppfriskande!
Några bilder från förra veckan:
Simone letar efter Narnia en hylla upp

Det är ju det där med att inte passa in...

Fler isbilder i Galleriet


Simone ser misstänkt ut bakom Ludde när vi är och fikar på glädjebubblan