Inga svin i sikte

Helgen tillbringades hos Micke och Lena i Dannemora med ambitionen att
skjuta vildsvin i månens ljus någon av nätterna mellan lördag och
söndag. Tyvär var vädret av annan åsikt och de tunga molnen
släppte inte igenom något ljus alls. Så även om grisen fanns där
kunde vi inte se den och därför inte skjuta den.
Men jag hade en fantastiskt bra helg med god mat, dryck och trevligt
sällskap samt dagstid i skogen. Måndagen var jag och höll en liten
presentation för folk på kontoret i sthlm. Och igår (tisdag) åt jag
och Anna upp en vildsvinsstek jag fick av Micke och Lena.

Vaccininfluensa

Jag vet att mitt imunförsvar varit rätt kass de senaste 3-4 åren men har ändå varit övertygad om att bieffekter på mediciner är sådant som drabbar den minoritet som inte jag är med i.
Jag var också rätt övertygad om att så många som klagade över bieffekter på influensavaccinet så var säkert hälften psykosomatiska eftersom det har byggts upp så mycket förväntningar runt vaccinet.
Jag var också övertygad om att jag klarat mig undan bieffekter när jag gick och la mig klockan 23 igår kväll. Jag fick min spruta vid 08:00 på morgonen och kände inget mer än lite ömhet i armen.
runt 01:00 vaknar jag av att jag skakar ohejdat i frossa. Det höll på i 2 timmar innan jag kunde somna om och idag är jag helt slut och lite febrig.
Djävla psykosomatos alltså... jobbar hemifrån idag...

lite väl tufft...

Nae... man är ju inte tjugo längre.
Det funkar inte riktigt att jobba hela dagrna och sedan köra på hårt om kvällarna. Eller ja, hårt och hårt, det är väl relativt.
Måndag var ganska städat, la mig halv elva efter Comedy Raw. Upp klockan sex på tisdag och till gymet, jobbade till halv två och sedn var det Alumnträff på GVC med intressant seminarie om oljeprospektering och efter det buffe med mingel och dryck.
Onsdag upp klockan sex och sedan till jobbet, hem klockan 17 och sedan vidare till Anders och så drog vi med stora förväntningar på Mayhemspelning. Allt var försenat där vilket slutade med att jag var hemma vid två och hade fått för mycket dricka. Hmmmm, blev lite sovmorgon dagen efter (och ingen träning) var inte på jobbet förrän nio. Jobba till fem och sedan hem och vidare till nästa konsert, med min fru Anna och Anna och Åsa, vilket var Takida med förband. Och grymt bra förband! Sonic Syndicate, Eller Sunes syndikat som sällskapet uppfattade först. Och jag tycker att Takida gjorde en bra spelning med, trots att jag inte kände mig särskillt hemma bland publiken.
Fredag, jobba normaldag, hem och kolla på Transformers 2, bli tramsfånenostalgisk( jag var helt såld på det som min morbror då kallade tramsfåners när jag var liten), somnade halv elva.
Lördagens dag, var relativt lugn för mig även om jag blev lite stressad av att min klocka stannade så att jag missade systembolaget med en minut (!), skulle inte ha något viktigt så det gick lika bra om inte bättre med whiskychoklad. På kvällen lyckades vi få in både svärfars sextioårskalas och kombinerad inflyttningsfest/30-årskalas. Jag kände knappt någon på nån av festerna men hade det mycket trevligt ändå. Men väldigt skönt att ha en gravid fru att skylla på när jag är trött och vill hem. Hon har ju ursäkt att vara trött...
Sprang milen igår och satt annars mest och gjorde nästan helt klart kortsortering av bröllopskort inför internetvisning av bilderna samt tackkort. Ligger ju fruktansvärt långt efter där, trots att det är jättekul att kolla på bilderna och att återuppleva bröllopet.

men denna vecka var i tuffaste laget för mig.
Det är nu jag inser att jag bor i en vuxen människas kropp, har en vuxen människas liv...
men jag känner mig inte vuxen alls. Och det verkar vara så det känns att vara vuxen.

Jag är för gammal för det här...

Men lycklig ändå

Inredning

Avnjuter en Adnams bitter i jamesons frodiga grönska ( se hörnet av
fönstret)

Göra läxan

Igår så började jag och Anders förbereda oss inför vår Belgien
resa på Lucia.
St fuillient, maredsous brune 8 och La trappe trippel blev testade,
betygsatta och rescenserade denna vecka.
Trevligt

Fredag den 13

Strålande väder, späckhuggare och havsörn. Lite norrsken börjar synas på himlen då och då.
Fantastiskt fint här i Svolvaer!

På spåret

Sovit väldigt bra på tåget. Hela vägen från hösten till vintern.
Är i skrivande stund nästan i Gällivare. Räknar med att vara i
svolvaer ca 16:00 i eftermiddag. Imorgon hoppas vi späckhuggare.

mycket nu

Tidiga mornar och sena kvällar nu känns det som. Mörkt när man går till jobbet och mörkt när man går hem.
Märker ingen skillnad av tidsomställning. Och i morse dalade regndropparna ner. Det är så det snöar i GBG.
Egentligen är det inte så tidiga mornar, jag är på jobbet ca 08:00. Tisdag och Torsdag gymar jag innan. Fredag försöker jag ta mig till 06:45 yogan.
Men det är mycket på jobbet nu, och det är kul. Jag gillar känslan av att prestera. Men jag ska försöka undvika att göra det till en vana att jobba över. De två senaste veckorna får klassas som undantag.
Det är för övrigt mycket trevligare att vakna på mornarna nu sedan jag köp en klockradio till Anna. Inga arga mobiltelefoner som gapar på en på morgonen utan bara 06:00 nyheterna. Mobiltelefonen får inte komma in i sovrummet längre.

oktober på riktigt

Nu har det varit riktigt höstväder i tre dagar, och jag tycker det är ganska efterlängtat. Har varit skönt att bara ta det lugnt och läsa bok och kolla på film.
Har visserligen varit ute en sväng i lördags och skaffat kängor, lågskor och converse är inte riktigt gjorda för vädret, Dr martens funkar bra däremot.
Behöver montera på en stänkskärm på cykeln också... blir lite obehagligt annars.
Haft It-strul under dagen, så det blev en lång arbetsdag, sitter och skriver lite medans datorn tuggar. Ser inte ut att bli någon träning idag, varken escrima, mma eller klättring. Hinner jag hem innan åtta ska jag nog ut och springa åtminstone.
Men det är åtminstone kul problem att brottas med så det känns inte så trist att sitta ensam kvar på kontoret.
Kul också att se lite diskusion om det förra inlägget. Finns mycket att fundera på och lära sig. Och energifrågan är komplicerad, det kommer oftast till att vår konsumptionsnivå helt enkelt är för hög för att vi ska kunna tillgodose den på ett ansvarigt sätt. Men det finns ju bättre och sämre alternativ. Frågan är bara vad som är vad emellanåt.

jobbig moral

Läste precis i Miljöaktuellt att Hans-Olof Hedström på bergstaten gjort uttalanden om Uranbrytning. Läs artikeln här.
Jag tror nog att alla håller med om det är omoraliskt att importera Uran från Afrika, Australien och Kanada när vi har stora fyndigheter själva. Framför allt då dessa områden har mycket sämre miljölagstiftning än Sverige. (sägs det i Sverige).
Nuvarande lösning är väl att alla tycker det är hemskt och fel men om ingen börjar initiera ett underlag för hållbar uranbrytning så händer det inget. Och då fortsätter vi att importera...

Misstänker en förändring där snart, kommer bli intressanta diskussioner mellan miljörörelse, statliga verk och privata aktörer.

Nu är det nog dags för lite simpsons, undrar vad Mr Burns hittar på. Hans ståndpunkt kan man i alla fall.

äntligen måndag!

Det har varit en så bra helg att jag mötte den nya veckan med glädje (en halvtimme efter att jag gått ur sängen).
Bara slappat, shoppat ett par jeans och lite protein, tog en fika med Mor på flygplatsen innan hon återvände till Bryssel och inget annat har jag gjort.

Jo läst en del också. Läser "skriet från kärnfamiljen" om manliga och kvinnliga roller i familjer, varför tycks jämlikheten försvinna när barnen kommer? Det är väl dags att fundera på sådana frågor nu.
Jag och Anna har mycket sådana diskussioner nu och det är en intressant aspekt att lägga till i all annan litteratur som finns om graviditeten, familjeliv och barnuppfostran. Tycker det är rätt intressant och försöker väl se det ur en mer maskulin synvinkel. Vad har inte fäder och barn missat till följd av de fördomar och förväntningar omgivningen och de själva har på könsrollerna.

Har det för övrigt bra på jobbet men skippade MMA träningen idag till förmån för att skaffa nytt bankkort och pass, laga mat och låta näsan vila sig från blödande. Imorgon bitti blir gymande.

Mikey Four-eyes

Upptäckte när jag fick mina glasögon att jag inte såg så bra innan. Misstänker att det har varit en av de bidragande orsakerna till att jag varit så trött på sistone. För jag är det inte längre. Jag ser ju inte så dåligt utan glasögon, mest när det är mörkt och på avstånd, men även framför datorn. Så det var rätt skönt att att skaffa dessa:



Inte så mycket nytt annars, gick upp och gymade med Anna och Josefin kvart i sju imorse och jobbade fram till halv sju.

Sedan bara slappat. Så gött asså...

Imorgon blir det helg igen...

blod igen

Det är så förbannat tröttsamt. Jag hann inte mer än värma upp och börja brottas så började blodet sippra ur näsan. Inga slag eller träffar mot näsan, det bara började rinna. Jag stoppade flödet och fortsatte träningen, efter två minuter började det igen och denna gång ville det inte stannas. Det var bara att ge upp passet. Skulle jag vänta till blodet stannat skulle jag behöva värma upp igen. Och genom att avbryta övningar så stör jag ju bara träningen i allmänhet.

Men jag blir så förbannat trött på det.

Fast när jag kom hem stod maten på bordet, mycket trevligt och mycket gott. Kvällen är räddad!

Ska till gymet i morgon bitti. Se ifall blodkärlen vill hålla ihop då.

manyana...

en liten rapport

Jag sa efter helgen, inte när efter helgen...
Det var riktigt fint uppe vid stugan, lördagen hade fint väder och vi grillade och fiskade från soluppgången till en bra bit in på eftermiddagen.
Vid fyra snåret dök ytterligare tre kompisar upp och det blev svampplockning med påföljande kantarellmackor till kvällsmat.
Det var helt annat väder på söndagen men det blev fisk då också, på tidig morgon men den kalla blöta skogen var inte lika trevlig.
Jag var bra trött när jag kom hem på söndagen.
Måndag: Jobba och MMAträning
Tisdag: Gymet med Anna och Josefin, jobbet, badminton med tre kollegor... Och sedan en date med min fru. Det blev restaurang och bio i VIP salong. "Flickan som Lekte med elden"
Det var riktigt trevligt!

Idag är det sovmorgon och sedan blir det jobb och MMA träning, Ska försöka blockera näsan bättre så det inte blir lika blodigt som i måndags när jag inte skyddade mig ordentligt medan vi övade "ground and pound"-lösningar. Kan bli lite stressande när man ligger på rygg och någon sitter ovanpå och försöker slå en i huvudet. Men det är roligt att vara den som sitter och slår. Men det gäller hela tiden att vara på hugget.

Ja om tre timmar har halva arbetsveckan gått, jipii! fast är det så kul att tiden bara drar iväg så fort?
Till helgen skall jag i alla fall sätta mig och redigera färdigt Svalbardklippen, denna helgens fiskefilmande och så ska vi fixa till bröllopskorten så de kan bli tillgängliga.
Det är i alla fall planerna.

Ont i kroppen och Gäddhäng

Inte skrivit så mycket som ni märkt. Och har lite bråttom nu. Så det blir kort:

Ont i kroppen, för det var en grymt bra spelning med Raised Fist igår på trädgårn.

Om en halvtimme drar jag och Anders ut till stugan i Dalsland för att fiska gädda i helgen.

Jag har hämtat ut mina glasögon och en ny värld har öppnat sig. Det som om jag skulle ha tvättat fönstren...

Blir en bättre rapport med bilder efter helgen.

En vecka mera

Whooooops!
Där stack en vecka iväg utan att jag skrev något. Vet inte riktigt varför men jag vet hur:
Vi kom hem från resan, jag slängde in allt mitt i arbetsrummet, slappade av i soffan, hade en busy sunday, och resten av veckan var tillbaka på jobbet och eftersom jag Nr1 inte hade lust att städa i arbetsrummet och Nr2 börjar styra upp min träning, så blev det inget skrivet för det var för stökigt i arbetsrummet för att vara där...
Så först resumé och sedan back on track.

Tönsberg var grymt kul.
Farfar hade bokat in oss på flott hotellrum med utsikt mot hans lägenhet och vi var framme vid Åtta på kvällen. Exakt den tid jag meddelat honom (mycket nöjd med mig själv). Vi promenerade över till Farfar och Unni där en mkt god soppa väntade och vi satt och pratade fram till ett, då jag och Anna blev för trötta och behövde sova.
Men dagen efter så gick först en tur i Tönsberg med Farfar och besökte bland annat slottsfjellet med över tusen år gamla bevis på försvarsverk.
Vidare åkte vi ut till Farfars barndomsmarkeroch gick ut i skog blandad av bokskog, granskog, och blandskog. I skogen fanns ett försvarsvärn med 1000åriga anor och ett ställe som tyskarna haft som stenbrott under 2:a världkriget för att bygga pansarspärrar.
Avslutningsvis hade Unni lagat Norges nationalrätt "Fårikål" vilket faktiskt är lamm i kål ( norrmännen har blandat ihop får och lamm). Mycket gott!
Sedan åkte vi de sissta tre och en halv timmarna hem.

Farfar och Anna på Slottsfjellet

Nu i veckan har det bara varit jobb och träning. Två MMA pass som jag joggat till och från (3km enkel väg) samt ett badmintonpass med min kollega Mats och ett squashpass med Niklas H. Och vips var det lördag!
En rolig överraskning var att jag fick en bröllopspresent av mina kollegor på avdelningen. Passande nog var det ett primuskök för utomhusaktivitet, vältimat då jag insåg på bröllopsresan att mitt gamla (10år) triangakök sjöng på sista versen. Aluminiumet är väldigt bucklat efter alla turer. Men nu har jag ett nytt!

det var la sammanfattat allt... jag återkommer med mer när jag slängt upp en bildalbum på hemsidan med hela resan. Och snart kommer bröllopsbilderna (med riktigt kul partybilder). Släng en titt på Annas blogg emellanåt, den är lite mer filosofisk och har ett ganska stort utrymme för inlägg om åsikter och funderingar.
Skål på er!

ny björnchans

Då var vi tillbaka i Dalarna och idag tänker jag stå vid björnparken klockan tio så att jag kan få se någon dj...a björn innan vi åker till Tönsbeg och Farfar i eftermiddag.
Fick också balanserat ut onsdagens fantastiska trerätters måltid (se bilder på Annas blogg) och utmärkta viner igår kväll. Det blev bykrogens kebabpizza och två stora stark till det.
Det är bra med kontraster...

Lite bilder

Har tankat över bilder från kamerorna nu och valt ut några här, Anna valde först så några av de bästa bilderna finns på hennes blog, addressen finns även till höger om texten.
Men jag plockade ut några som komplettering nedan. Detta är alltså bilder tagna på vägen från Hudiksvall och upp till Borgafjäll samt de senaste två dagarna här, ingen kronologisk ordning:
Bild från igår kväll, det är väderomslag på gång
Anna i svampskogen i förrgår, mängder av kantareller
Noooooo! don't do it!
Lördag morning In da Hudik...
Anna ovanför Slipsikälven i måndags

Till fjälls

Efter ett kul bröllop på höga kusten med tillhörande fest, bastu
och bad i ångermanälven så har vi nu korsat landet och tagit in på
hotell och spa borgarfjället. Bilden är utsikten från rummet.
Nu blir det fiske, vandring och svampplockning i några dagar här.
Bara ha semester och vila upp lite.

Näsviken

Igår stannade vi till och hälsade på Mats och Laila, goda vänner till min familj, i Mora. det var trevligt att se dem och deras boende.
Sedan åkte vi vidare mot björnparken i Orsa. Jag ska erkänna att jag såg fram emot det väldigt mycket.
Men den tiden jag hade kollat upp stämde inte med den tiden de angav. Någonstans hae det blivit fel. Och hur mycket jag än hatar att erkänna det så var det nog jag som tittat fel. De var inte så tydliga i när insläppet stängde, beroende på var man tittar så är det allt mellan 13:00 och 14:30. men ingenstans var det 16:00 som jag kollat. Det som gällde var 13:30. Klockan var 14:20.
Inga björnar för mig. Mycket besviken.
Men vi åkte vidare, fika vid en vacker sjö och fortsatte mot Hudiksvall. Anna spårade upp ett skönt Bed and Breakfast i Näsviken, 15 km från Hudik. Böle gård heter det och är helt inrett i sekelskiftesstil (1800-1900).
Mycket mysigt och sovit gott.
nedan en bild från vår promenad i Näsviken, ett ställe jag aldrig skulle planerat att åka till men som var kul att se. De hade en mycket intressant naturstig.

Dalarna nästa

Efter en bra frukost bar det av igen, trodde vi.
Jag hade glömt en laddare i tändaruttaget och batteriet var
stendött. Men de på gården hade startkablar. Så nu bär det av mot
dalmasar och björnar.

Hit the road

Nu så är vi på väg!
Vi tog det extra lugnt under förmiddagen men till eftermiddagen
verkade svärmormors kyckling buljong (rosso) gjort effekt och vi
bestämde oss för att åka iväg, med sikte på bergsslagen.
Vi är framme lite sent eftersom iPhone gpsen var lite förvirrad ett
tag. Men nu så är vi inne på Bergslagsgården nära Hällefors och
därifrån fortsätter vi imorgon efter lite silvergruvsightseeing.
Bilden är från vår kvällsmacka vid Göta kanal i gullspång

Semester

Lugnet har infunnit sig. Det känns att det har varit en hel del anspänning de senaste månaderna och även ett behov av semester, gemensam sådan. Visst var Svalbard en semester men knappast en avkopplande sådan (eller nåja, sista veckan var avkopplande, men inte gemensam med Anna).
Vi skulle egentligen gett oss av norrut för en och en halv timme sedan men flera faktorer gör att det får bli i morgon istället. Anna låter lite krasslig och idag är första dagen efter bröllopet som hon får vila sig. Hon hade långt möte på jobbet i måndags och spenderade hela dagen igår med att äntligen ta sitt MC-kort.
Bättre att packa i lugn och ro och se till att klätterutrustning, campingutrustning, fiskegrejor, kostym och övriga saker är i ordning så att vi lämnar allt snyggt.
Men i morgon klockan nio bär det av mot höga kusten, med Orsa björnpark och Siljanringen som eventuella delmål om inte något annat ännu mer spännande dyker upp på vägen.

Herr Fabers första dag

En och en halv timme efter sista inlägget gick jag och Anna hand i hand fram mot altaret med en skönt distad elgitarr som marschmusik.
Och Satan vad jag var nervös. Någonstans i mitt inre började jag förstå att det var det här som alla de senaste dagarna/veckorna/månaderna/året varit på väg mot. Men huvudsakligen så var det en väldigt stark scenskräck som dominerade. Och så var det ända fram till prästens predikan, en predikan han gjorde väldigt bra.
Men när jag väl satt ringen på Annas finger, så var jag bara lycklig. Och så fortsatte det, som Anna uttryckte känslan så bra, jag var hög från det tillfället och framåt.
Allt var bra, gäster var glada, maten var god, vinet gott, fantastiska tal och jätteroliga lekar, och festen bara fortsatte i samma anda tyckte jag.
Jag kan faktiskt inte komma på någon dag i mitt liv som varit roligare, och jag har haft många roliga dagar. Det låter lite klyschigt men den känslan har jag.
Allting var som det skulle vara, en dag att minnas. Och som Prästen, Håkan, sa: något att komma ihåg de dagar då allt inte känns lika bra.
Skulle kunna babbla på länge om detta men det räcker nog här.
Jag är djupt tacksam till alla som deltog och även de som deltog i tanken. Extra tacksam till Toastmadame Ewa och master Anders som gjorde ett hästjobb med att planera och hålla ihop allt. Men detta är inget tacktal bara mina sammanfattade tankar. Det kommer bilder och filmsnuttar framöver...
Dags att se vad jag ska laga för mat till min fru...

Och förresten, jag ska försöka se till att hålla bloggen uppdaterad nu under dagarna när jag och Anna ger oss ut smekmånad del1.

Snart...

Sitter i bilen och väntar på att anna ska bli klar hos frisören, 1
och en halv timme till vid gifter oss. Lite rastlös... Det är
därför jag skriver...
Ska bli kul

Med vänliga hälsningar
Mikael Edland

Stekar liv...

Niklas H Skypade precis över några av sina bilder. Det var mycket kul att se andras reaktioner, även om det var lite frustrerande att Anna höll på att bryta ihop av skratt varje gång hon såg mig, fast det gjorde nästan jag med. Så jag undvek speglar.
Toastmadame Ewa och toastmaster Anders gjorde ett mycket bra jobb med detta.

Så här ser jag ut när jag brattar:



sista veckan...

Måndag igen och jag har inte haft så mycket att rapportera från gbg, det har varit regn och jag har tagit en veckas träningsuppehåll för att friskna till, det verkar ha hjälpt.
bröllopsplaneringen har intensifierats och det som tidigare kunde kännas som längtan till söndag har nu blivit längtan efter Lördag, det börjar kännas som att det ska bli kul, nervöst, men kul.
"Mö-sexan" i helgen har nog bidragit en hel del, det var verkligen jättekul. Och det var en intressant roll som stekare hela dagen.
Så snabbt jag fått lite bilder ska lägga upp dem.
4 dagar och 17 timmar kvar...

inge spring här

Blev inget midnattslopp igår. Jag träffade upp brorsan och hejade på Annas springande samt konsumerade några öl.
Inget fiske idag heller men jag har suttit med filmmaterialet från Svalbard hela dagen, mycket roligt.
Här är ett litet smakprov:


tillbaka...

...Utan att varit borta.
Har bara inte blivit något skrivet. Varit en liten svacka helt enkelt. Var sjuk i helgen, spelade badminton i tisdags, klättrade lite i onsdags, var på begravning och hade sedan möte med han som ordnar bröllopsfestlokalen och maten igår.
Och förkylningssymtomen vill inte ge sig, en liten men störande torrhosta med ont i halsen smat snuvighet som kommer och går. Jag har i princip varit krasslig sedan veckan före midsommar, med undantag från första en och en halv veckan på penicillin. Men doktorn hittar inget fel.
Väger fram och tillbaka om jag ska springa midnattsloppet imorgon eller inte. Å ena sidan har jag betalat massa pengar, å andra sidan lär jag inte bli friskare av det...
får se i morgon...
Ska uppdatera oftare igen nu däremot.
En hyfsad bild har det blivit i veckan:

Karl klättrar på övre väggen

making plans

Inte varit ute så mycket de senaste två dagarna, inte mer än till jobbet och tillbaka hem.
Var i Varberg igår och planerade bröllopet med toastmastern och toastmadamen. Kändes bra.
Idag var jag och testade kostymer med Anders J, hittade några riktigt nice, får se vilken av dem det blir, återkommer med det antagligen.
I eftermiddags träffade vi prästen som skall viga oss och det kändes också bra. Listan prickas av tiden tickar allt närmare.
Det känns kul.
Tränade på gym igår morse och hade för avsikt att springa till jobbet imorse men bangade ur då jag kände mig lite snuvig och ont i halsen. Morgonlathetshypokondri...
Är ju lite orolig för mitt imunförsvar efter sommarens infektioner. Men jag har laddat med vitaminer och "arktisk rot" (för energi... vissa går på vad som helst, men det är värt ett försök)

Dags att ta in tvätten... och sova...

Blöta tider



Det fina vädret har inspirerat till både frivilliga och ofrivilliga dopp.
I fredags stack jag tidigt ifrån jobbet och stack iväg med Anders K och Tula (på bilden) till västra Långvattnet där vi brukar fiska, men denna gång hade vi inga spön med oss, bara badkläder och några öl.
Riktigt lyckat! nästan folktomt och vattnet hade idealtemperatur. Klipporna där är utmärkta att dyka ifrån och vattnet är djupt. Vi njöt av sol, bad och öl. Tula njöt av bad och att simma efter en Tennisboll.


På lördagen skulle vi träffa Maria och David, Maria är en av Annas allra äldsta vänner och de bor på andra sidan landet, så det är kul att passa på att träffas när de är här.

Tanken var väl en kopp kaffe på en uteservering och lite snack. Men nere vid operan får Anna en idé när hon ser kajakuthyrningen där och för att göra en lång historia kort så bestämde vi oss för att hyra varsin kajak och paddla en tur igenom vallgraven. Låter mycket kul!
Jag och Anna paddlade en helg för någon sommar sedan och det var helt fantastiskt.
Vad jag inte hade då men nu, och som jag märkte lite för sent, var problem med ballansen. Kajaken kändes jätteranglig. Men jag tänkte att "det släpper väl efter ett tag" så jag paddlar på efter de andra ut i Göta Älv.
Det blev inte bättre med ballansen och vad jag dessutom märker är att det är jättsvårt att manövrera. Även de andra nämner att manövrerandet är lite trögt så jag antar att det är så det är. David och Maria har paddlat en del förut och Anna har lika mycket erfarenhet som jag.
Plötligt blir balansen, manövrerandet, vågorna och alla små båtar ut i farleden för mycket och jag kan inte hindra att slå runt.

Kapsejsa.

Det har jag inte gjort förut och finns inte heller med i mina paddelbegrepp men jag lyckas trasla mig ur kajaken utan kallsupar och får även fatt i min keps som är på väg ifrån mig under vattnet.
Anna kommer och hjälper mig med paddeln och kepsen medan Maria, som vet lite mer än oss om vad som skall göras nu, kommer och visar hur man tömmer kajaken på vatten.
Men sedan skall man ju upp i den också...
efter mycket trasslande så föreslår en man på kajen att vi kan kila in den mellan en påle och kajen så att jag kan klättra i.
Det funkar.
Lite frustrerad och skamsen så fortsätter vi iallafall. Jag tvivlar desto mer på min förmåga nu dock.

Det är fint att paddla igenom vallgraven. Man ser Göteborg på ett nytt sätt. Och det är ett skönt sätt att ta sig fram på, tyst glidandes på vattenytan.

Tyvär tappade Anna min keps i kallabaliken tidigare men det kan jag leva med, lite synd men bara en keps. Mitt linne hade jag tidigare i fickan men nu när det är genomblött lägger jag det på botten av kajaken.

Efter att ha glidit halvvägs genom vallgraven så vänder vi tillbaka mot utloppet till älven vid casinot. Vi kommer överens om detta då det är dumt att chansa på mina begränsade kompetens.

Ute på älven igen känns det först ganska bra, det är motströms men det funkar. Det är ingen lång sträcka tillbaka. Men ett stort mullrande förvarnar oss om att en armada av räserbåtar ,som är i Göteborg och tävlar, är på väg upp för älven.
Vi stannar och väntar in dem så att de får åka förbi innan vi fortsätter vår färd. Men det vågkaos som uppstått blir för mycket och på sämsta tänkbara ställe, mitt utanför krigsfartyget, så kastar kajaken ut mig i vattnet igen, denna gång utan pålar och kajkant till hjälp. Här känner jag också hur strömmen försöker suga ut mig i farleden och jag sprattlar febrilt med fötterna för att hålla in mot kanten och eventuellt försöka komma in till kajkanten så får jag väl bära kajaken sedan.
Men allt är förbannat tungt och mjölksyra pumpar ut i musklerna. Jag känner mig inte så stressad men om jag bara glider så kommer jag hamna hos båtarna och det vill jag inte.
jobbigt...

Men så dyker kustbevakningen upp! Kortfattat:
De tar mig in till kajen eftersom det är fler båtar på väg, under tiden försöker Anna, Maria och David att ta min kajak på släp men det går inte så bra.
Kustbevakningen kommer och tar min kajak på släp och kör den till operan där jag lugnt kan paddla in de sista 50 metrarna.
De råkar dock tappa paddeln men det får några fritidsåkare syn på och de räddar paddeln åt mig. Allt väl igen... även om jag är helt slut i kroppen... och huvet.
Denna kapsejsnningen tappade jag linnet. Panikartat kommer jag på att jag har plånboken i fickan och känner efter, den är kvar, puh!
Det var ju tur att jag la iPhonen i vattentät påse åtminstone.

Men det som jag verkligen är glad över är alla de hjälpsamma människor som ställt upp och räddat mig på olika sätt inom dessa två timmar. Och hur trevliga alla var. De otrevliga höll tyst, nästan alla iallafall, tänker inte hänga upp mig på dem.

Så trött och utan linne eller keps går vi hem, Jag inser att min klocka inte gillade vatten (se första bilden), men väl hemma häller jag upp en stadig Jim Beam, tar en dusch, vi går och äter grekiskt och sedan blir det en mycket kul Madonna konsert. Även om jag är lite trött och blir snabbt full, även på de folköl som säljs inne på Ullevi. Jag tar det som en bonus...

Summa sumarum: En ganska häftig dag att minnas. Hade ingen kamera med dock och det var ju bra för den är inte vattentät...

Idag då?
Städat... ont i kroppen... trött... ätit Fish and chips på johannebar.
Nu så blir det tv-serien "being Human" och sedan godnatt.


snoken i blöt och pengarna i sjön

Nej, fisket i Svartedalens fiskevårdsområde var inget att hurra för, inte igår åtminstone. Den som följt den här bloggen har nog insett att det handlar om att fiska, inte fånga fisk.
Det existerar bara ett svagt samband därimellan.
En äldre herre som fiskade nära oss hade fångat en liten regnbåge men han hade varit där sedan 14:00.
Vi (jag och Anders J) fiskade mellan 17:00-21:30 utan känning till något. Misstänker att det var lite utfiskat, kanske skulle det gått bättre i någon annan utav sjöarna. Men man hinner inte så mycket när man skall jobba på dagen.
Men för 140kr per dagskort så byggs det upp lite förväntningar trots allt. Bara hoppas på att Sportfiskeförbundet spenderar dem väl.
En rätt fin kväll iallafall och vi såg en stor snok som solade på stenen vi fiskade ifrån se bilden nedan.
Solnedgång över Stora Nöjevattnet
Där låg han och solade i godan ro till vi kom och la snoken i blöt...


Nä nu drar jag och klättrar i Utby/fjällbo istället. Det blir mera fiske i helgen och nästa vecka hoppas jag.

högtryck

Första dagen på länge som verkligen känns sommar igen! bra för humöret.

Har hittills mest jobbat denna veckan. Fritiden har gått till träning och matlagning, det är min matvecka nu, så det finns inga kul bilder att lägga upp. Hoppas på att få några ikväll då jag och Anders J planerar att testa svartedalens sportfiske. Men jag lägger inte upp några höga förväntningar.

Annars... morgongym, jobb och crepes med viltskav och kantareller i måndags. Avslutade dagen med Criminal minds och Ett herrans liv där Mark Levengood var med.
Igår var jobb, badminton och Chilli med bönor och kött. Avslutade med en bok och somnade vid tio.
idag, morgongym, jobb och förhoppningsvis fiske.

Life goes on...

från staden till landet

Det blev ingen fisk i torsdags, det blåste hårt så det blev biljard och några öl på krogen istället. Desto mer livat var det på fredagen då det var U2 på kvällen.
Jag och Anna "förfestade" mycket gott genom att göra fiskfärsbiffar med sallad och sås + drinkar och vin till det innan vi mycket belåtna gick ner till Ullevi och såg monsterscenen i sin helhet.

Jag tyckte konsären var grymt bra! Jag är ingen U2 fantast men kan inte bli annat än imponerad och glad av sådana proffisionella underhållare.
Scenen som väl alla hört ngt om vid det här laget...

På lördag åkte vi upp till stugan i Dalsland för att socialisera med mina föräldrar och för att plocka svamp och blåbär. Vilket det fanns gott om. Se bildbevisen.
Jag hade tänkt fiska gädda också men fastnade i svampjakten och klockan blev alldelles för mycket för att hinna med lite ordentligt gäddfiske.
det blir fler tillfällen...
Blåbärdjungel
en del av fångsten

29 levda år

Har inte skrivit på två dagar nu för det har blivit sena kvällar.

I tisdags var vi i Utbytrakterna igen och klättrade. Jag ledde "Gunnars skräck" för första gången, den var svårare än väntat, och sedan så ledde jag "Skivblocket".
Anna tog sig upp för en annan svår led som jag tror var "gladiator" eller "Caligula", anledningen till att jag säger svår är för att det var knappt jag klarade den när jag skulle rensa efter henne.
Sist blev det Anns som tog sig upp för "Kanten" på topprep, helt klart ett framtidsprojekt att leda sig upp för. Christoffer och Karl har lyckats nu efter ett tags träning så det går nog att få lite tips av dem.
Den första bilden visar Anna som firar sig ner från "kanten"










Bilden till vänster föreställer Karl och Martin som "luftklättrar" "kanten" efter att Chris har kämpat sig upp....
Igår så hade jag min 29:de födelsedag och den flöt på fint, den började med att jag fick U2 biljetter till fredagens konsert av Anna och att jag sedan jobbade en kort dag på jobbet för att sedan göra ytterligare lite tid framför datorn hemma. Jag fick en hel del gratulationer från olika håll vilket var kul, infrormationsamhället erbjuder ju en del nya lösningar så det kom via sms, telefon, facebook och mail. Mycket kul, tack allihop!
Sedan bjöd Anna på en fin middag nere på Dinner22 som vi inte besökt förut. Det var en riktig höjdarrestaurang. Jag fick inte till några bra bilder så jag länkar över till Annas blogg där. Mycket fin matporr.
Idag så har det bara jobbats än så länge, hoppas på lite fiske i Långvattnet ikväll om vädret tillåter, vi får se...


Bloody monday

Satan vad segt det är vissa mornar!

Men det är måndag igen som väl alla märkt. Helgen var bra, började med Harry potter tillsammans med Anna 1.0 och 2.0, Åsa och Anders. Den var bra gjord men jag var inte beredd på att det skulle vara en "tonårsfilm" som till viss del saknade det mörker som vuxit fram i de tidigare HP filmerna. Tydligen ingen överaskning för de som läst böckerna men det har inte jag gjort. Men den var bra, inget annat sagt, jag hade bara väntat mig den lite annorlunda.
Efter bion blev det eftersnack med öl i baren på Avalon hotell, trevligt.

Lördagen var en liten promenad på stan med sikte på en ring till mig. Jag hade dessutom hoppats på att köpa på mig del 8 åtta av seriealbumet "Preacher" men det var slut så jag fick va utan. Sedan bara lugnt och skönt hemma med mat, dricka, Anna, TV och tvätta.

Söndag var vi ute och klättrade i helt OK väder. Jag fick revanch på "spagaten" som jag var tvungen att avbryta till följd av regnoväder sist. Den var rätt tuff att leda och jag var rätt slut efteråt. Men innan det hade vi ledat hela "babianen" och efter det tog Anna och topprepade "Till susanne" (som jag fortfarande inte klarat).

Som sagt, mycket bra helg...

Lite klätter bilder:




Anna lägger topprep på "till Susanne"
Och bugar sedan inför de mäktiga skorna (är det tänkt att det ska föreställa)

(Ja, jag märker också att horisonten är sne på de flesta av mina bilder, har varit för lat att redigera men ska bättra mig...)

tyst hav, högljöd kust

Hmm hur stavas högljödd? nej jag slår inte upp det...

Ingen fisk.
Jag och anders var ute vid Saltholmen som jag hört ska vara bra och dessutom minns som fint. Men idag var det inte på sin bästa sida. Vinden låg på från oljeraffenaderiet, havet var täckt av en färgrann oljehinna, kustbevakningen och räddningstjänsten verkade testa motorerna fullt ut och en polishelikopter åkte fram och tillbaka.
Kanske hade det hänt något, kanske är det så varje dag?

Och inte känningen av en fisk.
Vid ett tillfälle börjar Anders spö rycka men när han vevar in är det bara två krabbor som råkar gilla räkor.

Med boken "tyst hav" i färskt minne känns det ganska deprimerande. Det är inte bara för att man är lite orutinerad fiskare... det finns faktiskt väldigt lite fisk nu för tiden.
Men förr eller senare vänder turen, jag har ju haft några turer med bra fiske så det kanske är dags för en period av dåligt fiske nu, hoppas inte...

lite bilder:



Utsikt mot Hisingen





Anders vevar in








Blött i Gbg idag

Bild tagen under Göta älv bron vid lunch idag. Hoppas fortfarande att
det ska avta till kvällen så att det blir trevligt fiske

Våta väggar i Utby


Upp till färdiglagad frukost och sedan till gymet. Och jag var ändå på kobbet klockan åtta. Gött!
Varit uppehåll hela dagen så jag Anna och Chris chansade på att sticka ut på lite klättring vid halv sju på kvällen. SMHI visade inget regn efter 18...
Jag hade ledat mig halvägs upp på leden "spagaten" då Chris ropar:

-Nu blir det regn!

Och det blev det, jag lyckas pilla in en stadig säkring innan stenen blir blöt och hal och regnet gör det omöjligt att titta uppåt. Anna fick fira ner mig medan Chris lade ett topprep som Anna kunde använda för att rensa mina kilar. lite intetsägande bild på kilar och en blöt vägg, man ser Annas hjälm i höger hörn

Så kan det gå.

Men eftersom vi var hemma tidigt så hann jag lägga in bilderna från Prag på hemsidan (klicka på ordet hemsida...)

Imorgon blir det fiske...

nya ambitioner


Nu så ska det försökas igen med lite bloggande!
Min ambition är att läga det på en kort men tät nivå lite som en dagbok, som ni också kan läsa och kommentera på, om någon tittar in vill säga...
Det är väl upp till mig...