Clash of the Titans

I ena ringhörnan har vi Simones förkämpe, Slurky (aka hunger) i andra ringhörnan min och Annas fighter, Sandman (aka sömn) och i fredags var det slut på träningsmatcherna och fighten drog igång på allvar. Slurky har i alla duster hittills varit överlägsen men Sandman blev inslängd på ett hårt bootcamp och i fredags vann vår kämpe efter många timmars hård kamp.
Lösningen tycktes vara att kasta ut Anna som verkar ha distraherat Sandman rejält. Så hon fick sova på soffan och utan Slurkys dundermjölk blev han golvad.
På lördagen blev det en promenad, som var som i en dimma då vi alla var trötta efter nattens kamp. Men vädret var OK
Det blev en fika på Vasagatan där vi mötte upp min kusin som var i stan i helgen
Och en sväng in på Ewas jobb och säga hej
Och sist hem att leka lite med farskusinen
Söndagen var inte lika trött då Anna fick hamna på soffan direkt igårkväll, men den var rätt slö för min del ändå, brorsan och kusinen kom förbi och spelade Mariokart på eftermiddagen och sedan blev det strorhandel på ICA

Nu är det dags för kampen att börja igen, eller om några timmar i alla fall. Förhoppningsvis har Slurky tappat stinget nu så att Anna får komma tillbaka till sovrummet igen efter denna natt.

Sim-kort

Har varit en rätt lugn dag med mycket lek och Simone har visat ett väldigt trevligt och uttrycksfullt humör idag. Här är lite bilder:
Sim letar i leksakskorgen efter något lämpligt fynd
har nyss ätit lunch men är fullt sysselsatt med att flytta stolen bredvid
vad vill du?
kul att se ner på folk som omväxling
Ute på promenad

Nöjd efter en kvällsslurk
god natt och trevlig helg

dåligt väder, blöta fäder

Simone upptäckte att man kan få fram ett roliga ljud genom att dra handen fram och tillbaka över munnen samtidigt som man låter. Det var kul, det som var mindre roligt var att detta var mellan fyra och sex i morse. Men hon var glad i alla fall, klockan sex bar det av till gymmet med tanken att jag ska få lite träning och Anna lite sovmoron. Det var skönt men jag sov väldigt gott under Simones förmiddagslur.
Sedan regnade det för fullt så jag passade på att göra lite plommon-puré och morots-puré till Sim, gjorde också en sötpotatis/äpple/plommon -lunch till henne. Men när klockan var två så tröttnade jag på att vara inne. Simone tittar på vädret och är glad att hon har skydd och åkpåse, somnar snabbt och sover länge.
Stora pölar hade bildats på vägarna
och nya bäckar i skogen
Men det sprack upp till slut på vår runda runt delsjöns golfklubb
Väl hemma blev det slurk och bad och stora protester mot att somna i sin säng


blött och klängigt

Idag var det göteborg på sitt mest göteborgiga humör, regn och blåst alltså. Men vi gick ut ändå, först till biblioteket för att lämna böcker och träffa Jörgen och sedan till världskulturmuseet för att upptäcka att det inte öppnar förrän tolv. Det blev en promenad upp och ner för avenyn istället så att Simone fick sova och Jörgen fick leka på Claes Olsson. Men Simone är mycket svårare att söva med regnskydd än utan. Lunch blev pizza hos mig.
Sedan gick jag och Sim upp till klättelabbet för att träffa brorsan och bouldra lite. Det var mycket kul och Simone tillbringade mesta tiden så här:

hon vaknade efter ett tag men det funkade bra det med, fick inga bra bilder dock. Anna har haft sent jobb idag och det har funkat bra det med.
missa inte den lilla videon under här

Ett gott skratt

Så här lät det förresten när tristan kastade hatten i luften

Sim city

En heldag ute idag, först ut i kylan efter frukost
Vägen förbi näckrosdammen medan Sim sover
Sedan upp till Skansen lejonet där det fanns mer än utsikt
Vi träffade upp Johan och Tristan
vandrade runt skansen
Tittade på utsikten
Åt lunch på Egg and Milk (gott för pappa med chokladpankakor)
Simone och Tristan kom mycket bra överens
Sedan vidare till slottskogen och besökte säldammen
Där Sälarna blev matade, vissa ville ha allt
Och andra väntade snällt på sin tur, skötaren såg ändå noga till att varje säl fick vad den skulle ha.
Tittade på pingviner
Simone tittar på när Johan testar min kamera, hon är lite trött här och vill åka babybjörn
Men dagens höjdpunkt var ändå när Simone glatt skrattade åt Tristan som kastar upp sin mössa i luften och sedan fångar den. Vilket han gjorde för att roa Sim. Det var också intressant att hon skrattade bara när tristan gjorde det, om jag eller Johan försökte så var det inte alls lika kul.

Dynamisk dag

Efter en natt med rätt normal sömn så har Simone varit på strålande humör, med undantag av påtaglig klängighet efter eftermiddagsluren. Så vi började med en liten fotopromenad längs "drömmarnas kaj" medan hon sov förmiddag.
Jag fotade en del med mitt nya fotoprogram i bakhuvet när jag tog bilderna, vilket innebär att de två första är HDR och att jag letat efter lite extremare ljus. Jag är väl definitivt för att man skall få en så bra bild som möjligt när man tar den men det är väldigt kul med efterbearbetning med även om det i många fall kommer en bra bit ifrån vad man faktiskt fotograferade. Nedan följer:
"Alien Hideout", en bild som jag gjort "pseudo-HDR" (en bild som jag slår ihop med två kopior av samma bild vilka jag höjt respektive sänkt exponeringen på i datorn) av
"gotenius", en "äkta" HDR bestående av fem olika exponeringar
"red frostbug" en vanlig ganska hårt bearbetad bild, höjd kontrast, sänkt skugga, borttonad grönt och gult.
Efter den lilla safarin så gick jag först upp och hälsade på kollegorna på jobbet, allt var sig likt där men det var kul att presentera dem för Simone och att prata lite. Sedan hade jag bokat in en lunch med Stefan och Helena, vilka Simone uppenbarligen tycker om.
Sedan bar det hem igen, då hade vi varit ute från nio på morgonen till två på eftermiddagen så det var bara tre timmar kvar till Anna kom hem, inklusive en timmes eftermiddagslur för mig och Sim. Sedan jag stack iväg på min egenkväll för att spela badminton med min far och två av hans kollegor. Riktigt kul matcher skall jag passa på att påpeka, trodde jag skulle vara rostigare efter en månads uppehåll men det var jämna matcher med många långa och roliga bollar.

regn

Det har varit en mycket blöt helg för Göteborg, inte för mig dock. Vi har slutligen tagit itu med Simones eget rum och även om det är en bit kvar till det är klart så går det åt rätt håll. Framför allt har jag fått röjt undan mycket av mina saker som ockuperat utrymme men nu har jag fört över de Geologiböcker jag fortfarande slår i ibland till den nya bokhyllan i sovrummet och sorterat ut kläder jag inte använder. Nu är det bara att montera ner garderoben där och sätta upp rullgardiner och flytta in Sims säng så är rummet färdigt för Simone att börja sova i. Känns som om det kan vara bra nu när vi fått känna på det där med vakna nätter. Om hon har ett eget rum så kan vi åtminstone turas om när hon inte vill/kan sova så att Anna och jag får mer sammanhängande sömn. Framför allt kan jag få möjlighet att försöka få Sim att somna om i sin säng utan att Anna behöver ligga vaken och höra det.
På söndagen så tog vi en brunch med Anna och Åsa på hotell Liseberg, det var trevligt att träffa dem och komma ut lite nu när det slutligen upphört regna.
Simone deltog glatt i restaurantbesöket och åt lite medhavd mat och roade oss med några partytricks
Efteråt tog vi en promenad och tittade på vätan
Och jag införskaffade photmatix pro för att kunna sätta ihop bilder jag tagit med flera olika exponeringar till HDR-bilder, något jag länge velat göra för att fånga mera dramatik i mina bilder och få med mer av det ljus som inte en ensam bild kan fånga. Nedan är en bild som består av fem bilder jag tog i torsdags när jag och Sim tog en morgonpromenad.

move that body

Idag tog vi en morgonfika med Kalle och Simone gav honom vackert prinsesshanden med finförnäm min även om hon rätt snabbt tyckte han var en kul prick.

jag har klart märkt hur mycket det betyder för dagarna att planera in något varje dag. Det räcker med en fika, ett möte, en större handling, en flygresa et.c.
Bara Sim känner att dagen är på väg framåt hänger hon glatt med men när jag har ett slött kringströvande i lägenheten känner hon av det och protesterar. Det verkar så i alla fall.
sedan så har vi utforskat musik idag, jag har börjat ha på mera musik och inte bara radio för att väcka en vana av musik och rytm i henne. Hon tyckte det var mycket kul att mosha, flyga, studsa och dansa till tonerna av "flogging mollys" glada folkpunk. men även punkrock som Asta Kask och bluegrass och country går hem (misstänker att pappas glada miner egentligen är det som avgör) men det är intressant att sorgsna herrar som Kjellvander och Thåström är mindre kul.
Smtidigt känner jag också själv hur jag mår bättre av all rörelsen pappaledigheten innebär, massa övningr med nio kilos bäbis och flera promenader varje dag. Kroppen gillar det men nästa vecka ska jag sätta igång med lite riktig träning också

från obekväm till komfort

Efter en osedvanligt jobbig natt med lite sömn, Anna beskriver det bra på sin blogg, så packade vi in Simone som en lite pirog i dubbla fleeceoveraller och gav oss ut i morgonkylan, frost och strålande sol, för att ge henne en Tuberkulosvaccination. Vilket hon klarade galant, drog ner mungiporna vid sticket men glömde det fort.
Så gick vi på promenad i slottskogen
tittade på haglade fjäderfän
och skaffade en ordentlig åkpåse åt Sim så att hon inte behöver bli riktigt lika tjockt inpackad framöver utan kan ta sig fram lite mera bekvämt
Simones humör har varit mycket bra under dagen även om jag märkte av att något störde henne även under eftermiddagssömnen, på samma sätt som nattsömnen. Något får henne att skrika upprört medans hon i stort sett sover. Börjar jag prata eller sjunga för henne kan hon somna om för att vakna på samma sätt igen 10minuter senare.
Idag var det min dag att få en egen kväll (vi har sagt att vi ska få var sin kväll i veckan, jag och Anna) så jag och Anders gav oss av till Bishops på järntorget för att träffa Johan. Och borta var alla spår av fint väder.
Men på Bishops var det sista dagen av årets porterfestival så vi provade brett av svenska och norska typer. Många öl i små glas.

Nu så är det dags att lägga sig och jag hoppas att Simone återgår till trygg sömn men det återstår att se. Jag får åtminstone en chans att sova när hon sover på dagen. Värre för Anna som måste vara på hugget på jobbet hela dagen.

flyktigt humör

Idag har Simones humör varit mycket lynnigt och hon har varit otålig med det mesta. Kanske beror det på att hon sovit dåligt, kanske har hon haft en dålig dag, kanske beror det på att jag varit ostrukturerad, kanske är det ett utvecklingssteg, kanske, kanske, kanske. Jag vet att vissa dagar är sådana här men det är störande när jag inte vet vad hon vill. Det lustiga är att under de två tidigare veckorna när vi i princip har planerat att göra något varje dag så har det gått jättebra och nu när jag bara tagit det lugnt ett par dagar så är hon rastlös. kanske är det det. and so on...
Hennes humör har pendlat mellan det här:
till det här:
till det här:

och det har pendlat rätt fort.
Men det är ju intressant det också, vi lär ju aldrig känna varandra om vi inte visar våra sämre sidor ibland.