från obekväm till komfort

Efter en osedvanligt jobbig natt med lite sömn, Anna beskriver det bra på sin blogg, så packade vi in Simone som en lite pirog i dubbla fleeceoveraller och gav oss ut i morgonkylan, frost och strålande sol, för att ge henne en Tuberkulosvaccination. Vilket hon klarade galant, drog ner mungiporna vid sticket men glömde det fort.
Så gick vi på promenad i slottskogen
tittade på haglade fjäderfän
och skaffade en ordentlig åkpåse åt Sim så att hon inte behöver bli riktigt lika tjockt inpackad framöver utan kan ta sig fram lite mera bekvämt
Simones humör har varit mycket bra under dagen även om jag märkte av att något störde henne även under eftermiddagssömnen, på samma sätt som nattsömnen. Något får henne att skrika upprört medans hon i stort sett sover. Börjar jag prata eller sjunga för henne kan hon somna om för att vakna på samma sätt igen 10minuter senare.
Idag var det min dag att få en egen kväll (vi har sagt att vi ska få var sin kväll i veckan, jag och Anna) så jag och Anders gav oss av till Bishops på järntorget för att träffa Johan. Och borta var alla spår av fint väder.
Men på Bishops var det sista dagen av årets porterfestival så vi provade brett av svenska och norska typer. Många öl i små glas.

Nu så är det dags att lägga sig och jag hoppas att Simone återgår till trygg sömn men det återstår att se. Jag får åtminstone en chans att sova när hon sover på dagen. Värre för Anna som måste vara på hugget på jobbet hela dagen.

1 kommentar:

  1. måste varit gött att komma in på Bishops efter varit ute i det där vädret. Synd att det inte finns nåt värmande öl. Typ som Glüwein. Det kanske finns? Angående Sims sömn så när jag frågar folk med barn här på kontoret så skrattar de bara rått och skadeglatt och säger -välkommen till verkligheten. Vet inte. Men jag får känslan att folk vill att andra ska ha det jobbigt med sina bebisar. Speciellt om de haft jobbigt själva. Och vissa andra bebisar är världens bästa. Så ingen konstruktiv hjälp där. Jag tycker att åkpåsen och dunskorna är helt grymma. Få gå ut och testa i helgen om det inte regnar liter. Springa i skatås eller nåt annat.

    SvaraRadera